Nu serverar krogen bidrönarlarver

Larver från bin, en delikatess? | Foto MostPhotos
Bidrönarlarver – en ny delikatess? Kanske det. När Agro Örebro och länsstyrelsen höll temadag på Bryggerikrogen i Nora fanns den ovanliga råvaran med.

Nya proteiner, nya matvanor och nödvändiga omställningar. Ämnesområden som varit i fokus ett antal år.
När Agro Örebro och länsstyrelsen höll en temadag på Bryggerikrogen i Nora nyligen fick områdena en ny utlöpare. Då fanns nämligen den än så länge lite udda råvarna bidrönarlarver på tallriken.

Bidrönarlarver är en biprodukt från honungstillverkningen, berättar Ola Albrektsson som är projektledare hos Agro Örebro. 
Från hösten 2020 har det varit tillåtet att sälja insekter som livsmedel i Sverige – och bidrönarlarver är en av de insäkter som är tillåtna att sälja.

– Alla har hört talas om att insekter kan vara en ytterligare råvara som vi äter i framtiden. Det finns också många honungsproducenter i Sverige, men vissa får inte in tillräckligt med pengar på att bara sälja honungen. Skulle då detta kunna vara en ytterligare inkomstkälla, säger Ola Albrektsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil