Nu vill fler svenskar odla maten själva

Foto MostPhotos
Efter prishöjningarna det senaste året ökar intresset hos många för att odla grönsaker och örter själva som ett led i att sänka matkostnaderna.

Kostnaderna för mat har under det senaste året stigit över 20 procent* och höga kostnader får svenskarna att minska inköpen av färska grönsaker. 
Nu visar en undersökning från tyska Hellofresh att fler än var tredje svarande i en undersökning planerar att odla örter eller grönsaker hemma för att sänka sina matkostnader.

Den ny undersökningen visar att 37 procent av de svarande redan odlar hemma eller planerar att odla för att sänka sina matkostnader. 
De vanligaste grupperna som uttrycker den önskan är storstadsbor och familjer med yngre barn.

– Du behöver inte en stor trädgård eller en balkong för att odla, det går minst lika bra att odla inomhus i köket. Egenodlade kryddor och grönsaker kryddar upp dina måltider och processen att se något växa är otroligt rogivande, säger Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan, gastronomisk chef på HelloFresh. Läs mer om undersökningen i Butikstrender 4/2023

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil