Nya versioner av våra egna vardagsfavoriter

Nya versioner av våra egna vardagsfavoriter
Kocken Dante Zia promotar ”Climate change your mind”. Foto: Pressbild Danone
Nu lanserar Eat och Alpro initiativet ”Climate change your mind”, med bland annat nya versioner av våra vardagsfavoriter när det gäller mat.

Nu lanserar Eat och Alpro initiativet ”Climate change your mind”, med bland annat nya versioner av våra vardagsfavoriter när det gäller mat.

Spagetti med köttfärssås, kyckling och korv stroganoff fortsätter vara favoriter på de svenska middagsborden. Vad många kanske inte tänker på är att vardagsrätterna är riktiga klimatbovar, meddelar Danone i en pressrelease som bland annat handlar om att kocken Dante Zia tagit fram mer hälsosamma och hållbara varianter av bland annat dessa.

I veckan lanserades initiativet ”Climate change your mind”, ett samarbete mellan Gunhild Stordalens stiftelse Eat och Danones växtbaserade varumärke Alpro.
Tillsammans med tv-kocken och matinfluencern Dante Zia, har man skapat hälsosamma och hållbara varianter av svenskarnas vardagsfavoriter.

– Det har varit otroligt roligt att få experimentera med de klassiska recepten. Jag lovar att de klimatsmarta rätterna är minst lika goda som originalen, säger Dante Zia.
Rätterna som ska få svenskarna att ändra middagsplaner går under namnet ”ångerrätter”. Bland recepten hittar vi bland annat en stroganoff med ostronskivling och en köttfärssås på belugalinser.

– En vanlig missuppfattning är att det krävs en enorm förändring för att äta hållbart. Men det stämmer inte. Initiativet ”Climate change your mind” är ett bevis på att små förändringar kan bidra till en hälsosammare och mer hållbar värld, säger Eats grundare Gunhild Stordalen.

– Det finns ofta en skillnad mellan att vara medveten om vad som måste göras, och att faktiskt agera på det. Dantes ångerrätter visar hur enkelt det kan vara att byta ut några ingredienser och skapa en rätt som ger stora vinster för miljön och hälsan, tillägger Stordalen.

– Maten vi äter har en enorm påverkan på den biologiska mångfalden och spelar en avgörande roll för hur jorden och människor mår. Med initiativet vill vi bidra med kunskap och inspiration till en mer hållbar livsstil. Den positiva nyheten är; fixar vi maten så fixar vi planeten, säger Alpros Susanne Blomqvist.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil