Sveriges minsta restaurang återuppstår – nu med Malin Persson bakom grytorna
Kön ringlade sig lång i Stockholm när konceptet “Präst® i väggen” lanserades förra hösten. I ett litet hål i väggen serverades mellanrätter signerade stjärnkocken Marion Ringborg – och osten Präst® fick spela huvudrollen i allt från mackor till gnocchi. Nu tar restaurangen ny form i Göteborg, där matinspiratören Malin Persson står för menyn.
– Präst® har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta och jag hoppas kunna inspirera fler till att hitta nya användningsområden. Det har varit urkul att få skapa en ostig meny där Präst® får spela huvudrollen, och jag kan knappt vänta på att fler ska få prova det jag kokat ihop, säger Malin Persson.
En ostklassiker i ny tappning
Präst® är en av Sveriges mest välkända hårdostar och tillverkas enligt särskilda metoder uteslutande på svensk mjölkråvara. Med sin djupa, karaktärsfulla smak passar den både i matlagning och på ostbrickan. Tanken med pop up-konceptet är att lyfta fram ostens mångsidighet i oväntade former, bortom frukostmackan.
Malin Persson, känd från sitt Instagramkonto @hosmjaumjau, har tagit fram en meny med fyra vegetariska mellanrätter där Präst® används på nya och lekfulla sätt. Bland rätterna på menyn i Göteborg märks bland annat vegetariska birria-tacos med smält ost och en tomatbakad gnocchi med krämig Präst®-créme.
Fyra dagar i ostens tecken
Restaurangen håller öppet mellan den 8 och 11 maj på Drottninggatan 30, torsdag till söndag kl. 11.30–13.30. Samtliga rätter kostar 50 kronor styck och serveras över disk – direkt ur väggen, till både ostälskare och nyfikna lunchgäster.
Med “Präst® i väggen” vill man visa att tradition och innovation kan gå hand i hand. Resultatet är ett kulinariskt koncept som sticker ut, både i format och smak.