Priset viktigast när vi näthandlar mat

woman sitting on sofa while looking at phone with laptop on lap
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com
Pris, sortiment och kvalitet är viktigast när vi handlar mat på nätet. De faktorerna toppar i en ny Sifo-undersökning som Mathem presenterar.

Pris, ett brett sortiment och kvalitet ligger i topp när de svarande rankar vad som är viktigast när de handlar mat online, i en ny Sifo-undersökning från Mathem. 
Vad som prioriteras högst skiljer sig däremot bland de svarande. De yngsta är mest priskänsliga och kvinnor är i högre utsträckning än män intresserade av ett brett sortiment med hög kvalitet.
Att leveranserna är i tid är det som svenskarna är nöjdast med.

Enligt Internetstiftelsens årliga undersökning ”Svenskarna och internet 2022” uppger drygt en av tio att de handlar mat online. Enligt Svensk Dagligvaruhandels försäljningsbaserade index är det något färre – i genomsnitt 4,4 procent hittills under 2022. 

Det som är viktigast när man näthandlar matvaror är priset, visar Mathems undersökning – 62 procent prioriterar prisnivån, 79 procent i den yngsta åldersgruppen.
Däremot är ”bara” 57 procent av 35-55-åringarna priskänsliga och endast 43 procent av de i gruppen 56-79 tycker priset är viktigast, möjligen för att de med åren fått en bättre och mer stabil ekonomi.Läs mer om undersökningen och svaren i Butikstrender 10/2022

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil