Rankad som det mest hållbara varumärket

Mattis Bergquist mottar priset för Änglamark i Sustainable Brand Index 2024 | Foto Coop Sverige
Coops varumärke Änglamark har blivit framröstat som det mest hållbara varumärket bland svenska konsumenter enligt Sustainable Brand Index 2024. Denna prestigefyllda ranking placerar Änglamark högst bland 432 konkurrerande varumärken och bekräftar dess position som en ledande aktör inom hållbarhet i Sverige.

Änglamark, ett av Coops egna varumärken och en av Sveriges främsta varumärken inom hållbarhet, har blivit utnämnt till det mest hållbara varumärket i Sverige enligt den senaste upplagan av Sustainable Brand Index (SBI) 2024. Den årliga undersökningen, som omfattar över 29 000 svenska konsumenter, rankar varumärken utifrån deras prestationer inom hållbarhet och miljöansvar.

Änglamark har en lång historia av engagemang för hållbarhet och miljövänliga produkter. Sedan grundandet 1991 har varumärket varit en pionjär inom ekologiska livsmedel och erbjuder idag cirka 650 produkter som är märkta med olika miljöcertifieringar såsom KRAV, EU-ekologiskt och Svanen. Detta har gjort Änglamark till ett av de mest förtroendeingivande varumärkena bland svenska konsumenter när det kommer till hållbarhet.

Mattis Bergquist, Hållbarhetschef på Coop Sverige, uttrycker sin stolthet över utmärkelsen och betonar det kollektiva ansträngningen från hela Coop-organisationen för att främja hållbarhet. Han poängterar att Änglamarks resa över tre decennier symboliserar Coops strävan att vara relevanta och uppskattade i konsumenternas ögon, samt deras fortsatta engagemang för att erbjuda ett hållbart sortiment.

För Coop som helhet innebär utmärkelsen en andraplats inom kategorin dagligvaruhandel och en niondeplats totalt sett bland alla varumärken. Marie Nygren, VD på Coop Sverige AB, uttrycker stolthet över Änglamark och betonar dess roll som en föregångare inom branschen under över 30 år. Hon understryker också Coops åtagande för en hållbar framtid och ambitionen att inspirera medlemmarna till att göra hållbara val.

Slutsats:
Änglamarks framgång som det mest hållbara varumärket i Sverige enligt Sustainable Brand Index 2024 bekräftar Coops position som en ledande aktör inom hållbarhet och miljöansvar. Med sitt långvariga engagemang för ekologiska produkter och miljöcertifieringar har Änglamark lyckats vinna förtroendet hos svenska konsumenter och fortsätter att vara en förebild för andra varumärken inom branschen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil