”Sänk momsen på den hållbara maten”

Axfoods koncernchef Klas Balkow och koncernens hållbarhetschef Åsa Domeij | Foto Pressbild
Sänk eller avskaffa momsen på hållbar mat för ökat tempo i den gröna omställningen. Utspelet sker av Axfood som ser fördelar på kort och lång sikt.

En sänkt eller avskaffad moms på hållbar mat skulle gynna såväl miljön som konsumenterna och lantbruket på både kort och lång sikt.
Det anser Axfoods koncernchef Klas Balkow och koncernens hållbarhetschef Åsa Domeij i en debattartikel i DN.

– Det måste löna sig både att producera och konsumera hållbart. I en tid då hållbarhetsutmaningarna är större och mer akuta än någonsin behöver svenska politiker visa handlingskraft och prioritera åtgärder som gynnar miljön utan att drabba hushållens plånböcker. En lägre momssats för hållbarhetsmärkta livsmedel är ett effektivt sätt att styra utvecklingen åt rätt håll, säger Klas Balkow, vd och koncernchef på Axfood.

– Det behövs ett mer hållbart matsystem, med förändringar både vad gäller hur maten produceras och vad som konsumeras. Förändringarna måste till både i livsmedelskedjan, konsumentled och i politiken. Men just nu är tempot i den gröna omställningen alldeles för lågt, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil