Skånemejerier lanserar nyhet på svensk mjölk

Pannoumi poke är en lansering från Skånemejerier. | Foto: Pressbild
Franskägda Skånemejerier lanserar en ostnyhet, pannoumi som ska kunna fungera som ersättning för kött ”i alla familjens favoriträtter”.

Nu lanserar Skånemejerier sin första mitt-på-tallriken-produkt, grill – och stekosten Pannoumi direkt till konsument. Pannoumi ersätter köttet i alla familjens favoriträtter, från husman till fredagstacos, skriver företaget i en pressrelease. 
Från och med vecka 19 finns osten tillgänglig i butik.

Pannoumi är utvecklad av Skånemejeriers ostmästare i Kristianstad och tillverkad av 100 % sydsvensk komjölk från gårdar.
”Med välbalanserad smak, lätt syrlighet och tydlig sälta passar den bra att tillaga precis som den är men är också perfekt att krydda upp enligt egna recept och favoritkryddor”, skriver Skånemejerier.

– Vi är både stolta och glada att kunna lansera något helt nytt till den starkt växande stekostmarknaden, som i större utsträckning efterfrågar svenska råvaror. Pannoumi® är verkligen unik i sitt slag då den har en fantastisk smak och konsistens, och är otroligt mångsidig, säger Jannica Andersson som är produktchef hos Skånemejerier. 

– Den funkar helt enkelt till alla måltider i veckan, och är ett naturligt komplement till Skånemejeriers övriga sortiment av ost- och mejeriprodukter, tillägger hon.

– Näringsmässigt innehåller Pannoumi® lika mycket fullvärdigt protein som nötkött, vilket gör den till ett bra val för vegetarianer och alla som vill variera sin kost, tillägger Jannica Andersson.
Pannoumi lanseras i två format, som passar till flera olika recept och rätter, Pannoumi ostfilé 275g samt Pannomi ostburgare 2 x 75g.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil