Skånemejerier till sina bönder ”Mjölka mindre”

Skånemejeriers inköpsdirektör Göran Nihlén | Foto Pressbild
Franskägda Skånemejerier vädjar till sina bönder att mjölka mindre och att skjuta upp sina investeringar. Nu möts man av protester.

I ett brev som nu blivit känd vädjar Skånemejerier till sina 300 anslutna mjölkbönder att de ska minska sin produktion och skjuta upp eventuella investeringar.

Skånemejerier vill inte ställa upp i en intervju med SVT Nyheter som skriver om brevet men i ett mejl säger mejeriets presschef Anette Gregow att uppgifterna stämmer.
”Vi har bett de leverantörer som planerar att minska eller till och med upphöra med produktion, att om möjligt tidigarelägga”.

Uppmaningen från Skånemejerier kommer trots kraftigt ökade priser på mejeriprodukter det senaste året.
SCB gick i förra veckan ut med att priserna för mejeriprodukter ökat med över 30 procent och bidrar starkt till inflationen.

Men mejerierna blir inte av med sin mjölk i nuläget och får då vända sig till andra kunder och sälja mjölk som råvara till produkter man inte får samma ersättning för.

”Med tanke på att priserna på mejeriprodukter gått ned avsevärt i Europa senaste tiden måste detta överskott säljas till ett mycket lågt pris, vilket skapar stora ekonomiska förluster för oss”  skriver Skånemejeriers inköpsdirektör Göran Nihlén till bönderna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil