Skånemejerier till sina bönder ”Mjölka mindre”

Skånemejeriers inköpsdirektör Göran Nihlén | Foto Pressbild
Franskägda Skånemejerier vädjar till sina bönder att mjölka mindre och att skjuta upp sina investeringar. Nu möts man av protester.

I ett brev som nu blivit känd vädjar Skånemejerier till sina 300 anslutna mjölkbönder att de ska minska sin produktion och skjuta upp eventuella investeringar.

Skånemejerier vill inte ställa upp i en intervju med SVT Nyheter som skriver om brevet men i ett mejl säger mejeriets presschef Anette Gregow att uppgifterna stämmer.
”Vi har bett de leverantörer som planerar att minska eller till och med upphöra med produktion, att om möjligt tidigarelägga”.

Uppmaningen från Skånemejerier kommer trots kraftigt ökade priser på mejeriprodukter det senaste året.
SCB gick i förra veckan ut med att priserna för mejeriprodukter ökat med över 30 procent och bidrar starkt till inflationen.

Men mejerierna blir inte av med sin mjölk i nuläget och får då vända sig till andra kunder och sälja mjölk som råvara till produkter man inte får samma ersättning för.

”Med tanke på att priserna på mejeriprodukter gått ned avsevärt i Europa senaste tiden måste detta överskott säljas till ett mycket lågt pris, vilket skapar stora ekonomiska förluster för oss”  skriver Skånemejeriers inköpsdirektör Göran Nihlén till bönderna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil