Skatteverket agerar mot matbudsföretag

Ett tiotal tjänstepersoner vid Skatteverket arbetar med granskningen | Foto MostPhotos
Skatteverket har inlett en granskning av de företag som levererar restaurangmat hem via cykel- och mopedbud. Granskningen ska pågå under hela 2022.

Skatteverket har inlett en omfattande granskning av de företag som levererar restaurang- och snabbmat hem via cykel- och mopedbud.
Man misstänker omfattande skattefusk och organiserade system med svart arbetskraft.

– Vi har fått tips från bud som blir lurade. får hälften svart, hälften vitt, sade Emma Lindmar Viberg, samordnare av myndighetens aktion, vid myndighetens presskonferens.

– Vi ser en risk att människor blir utnyttjade. Vi har fått tips från bud som blir lurade. får hälften svart, hälften vitt. De tror att det ska få ett vitt jobb, tillade hon vid pressträffen tisdag förmiddag.

Ett tiotal tjänstepersoner vid Skatteverket arbetar med granskningen och man har redan sett omfattande fusk.

– Vi är bara i början. I de pågående utredningarna kan det vara helt oredovisade inkomster. Sedan har vi också sett oredovisade löner, de betalar ut svarta löner till buden.

– Samtliga bud är anställda hos oss – vilket vi har gjort redan från start. Vi har även kollektivavtal för cykel och mopedbud då vi tar arbetsgivaransvar, säger Johanna Lindskog Lindell hos Foodora som en kommentar till granskningen på expressen.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil