Slutar sälja varor som flygtransporterats

Snabbgross vd Eva Pettersson | Foto Pressbild
Axfoods restauranggrossist Snabbgross slutar nu, som första större företag i branschen, att sälja flygtransporterad frukt, grönt, kött och fisk.

Nu kommer beskedet att Axfoods restauranggrossist Snabbgross som första större företag i branschen helt slutar sälja flygtransporterad frukt och grönsaker samt kött och fisk i såväl butik som e-handel. 

– Vi jobbar proaktivt med att utveckla och stärka vårt hållbarhetsarbete i alla led. Genom att avveckla flygtransporterad frukt och grönt, samt kött och fisk blir vi som större aktör först i branschen att göra det. Vi hoppas att initiativet kan bidra till att fler i branschen följer efter, säger Snabbgross vd Eva Pettersson.

Snabbgross kommer att i huvudsak följa den svenska säsongen inom frukt och grönt och under korta perioder av året erbjuda frysta alternativ istället för de produkter som annars skulle ha flygtransporterats.

– Vi vill bidra till en mer hållbar restaurangbransch och tillsammans med våra kunder ligga i framkant vad gäller påverkan på miljö och klimat, säger Snabbgross försäljningschef Henrik Ströberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil