Stänger alla butiker i Sverige

Arkivbild Mostphotos
The Body Shop, tvingas lägga ner sin verksamhet i landet. Efter en lång tids ekonomiska svårigheter har beslutet fattats att stänga över 50 butiker som kedjan har i Sverige. Den slutliga åtgärden togs vid en extrainsatt bolagsstämma.

Beslutet om att träda in i frivillig likvidation kom efter ”noggrant övervägande”, enligt protokollet från bolagsstämman. The Body Shop har tampats med ekonomiska problem under en längre tid och har vidtagit åtgärder som att stänga e-handeln och flera fysiska butiker runt om i Sverige.

”Det har helt enkelt inte fungerat”, kommenterade Mats Jäderberg, chef på köpcentret Grand Samarkand, till Smålandsposten efter nedläggningen av butiken i Växjö.

Det svenska avdelningen för The Body Shop har även kämpat med en betydande minskning av försäljningen, med en nedgång på 15 procent jämfört med föregående år. Trots att butikskedjan har funnits i Sverige sedan 1979 och har haft 57 aktiva butiker, har den ekonomiska situationen blivit ohållbar.

Denna nedläggning i Sverige kommer på en tidpunkt då The Body Shop tidigare har försatts i konkurs i Danmark och Norge, samt genomgår rekonstruktion i Kanada och Storbritannien. Det förväntas att kedjan kommer att stänga uppemot 100 butiker på de brittiska öarna.

The Body Shop grundades 1976 i Brighton, Storbritannien, och har sedan dess vuxit till en global verksamhet med över 30 miljoner kunder i hela världen. Med sina 22 000 anställda och 3 000 butiker i över 60 länder har The Body Shop etablerat sig som en betydande aktör inom skönhetsbranschen. Trots den nedslående nyheten om nedläggningen av butiker i Sverige fortsätter The Body Shop att sträva efter att erbjuda sina kunder produkter med fokus på etik och miljövänlighet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil