Svensk handel vill se fler tillträdesförbud

Mats Hedenström | Foto Pressbild, Svensk Handel
För få ansökningar om tillträdesförbud till butiker leder till utfärdade förbud, anser Svensk handel som vill se flera beslut från åklagare.

Sedan 1 mars 2021 kan åklagare besluta om tillträdesförbud till butiker.
Svensk handel och andra delar av branschen har länge kämpat för att få tillstånd förbud som ett instrument mot handens utsatthet.

Sedan lagen ändrades har cirka 500 ansökningar om tillträdesförbud gjorts. Av dem har 181 lett till ett beslut om tillträdesförbud.
För få, tycker Svensk handel som vill se fler hotfulla och stökiga personer stoppade från att besöka butikerna.

– Vi skulle vilja se att en betydligt större andel faktiskt ledde till ett beslut”, säger Mats Hedenström, näringspolitisk chef hos Svensk handel, till Sveriges radio.

Lyssna på inslaget här;
Svensk handel: För få hotfulla personer portas från butiker – Nyheter (Ekot) | Sveriges Radio

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil