Svenska Spel varslar 160 medarbetare

Arkivbild MostPhotos
Svenska Spel, den statliga speljätten, meddelar ett varsel om att skära ned 160 tjänster för att spara 180 miljoner kronor och möta utmaningarna i det minskande konjunkturläget på spelmarknaden.

Svenska Spel har inlett en sparåtgärd som inkluderar varsel om nedskärning av 160 tjänster för att möta de ekonomiska utmaningarna. Beslutet är en del av företagets strategi för att spara 180 miljoner kronor och säkerställa långsiktig hållbarhet.

Av de 160 varslade tjänsterna fördelas hälften i Solna och resterande 80 i Visby. Detta steg anses vara nödvändigt för att anpassa organisationen till det rådande konjunkturläget och den minskande tillväxten på spelmarknaden.

Utmanande Konjunkturläge och Effektiviseringar
Enligt Anna-Clara Fredriksson, HR-direktör vid Svenska Spel, står företaget inför ett utmanande konjunkturläge och en minskande tillväxt på spelmarknaden. Varslet är det första steget i en process för att effektivisera och framtidssäkra organisationen. Det är ännu oklart huruvida samtliga 160 tjänster kommer att försvinna, men enligt HR-chefen kan siffran i slutändan landa närmare 120. De fackliga förhandlingarna väntas avslutas i mars och kommer att ge klarhet om vilka tjänster som påverkas och hur fördelningen kommer att se ut.

Bred Framtidssäkring över Hela Organisationen
Anna-Clara Fredriksson understryker att framtidssäkringen inte är begränsad till specifika områden eller tjänster utan sträcker sig brett över hela organisationen. Målet är att anpassa sig till de aktuella utmaningarna och säkerställa Svenska Spels långsiktiga framgång.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil