Swegreen och Coop skapar butiksodlingar

Foto Pressbild
Swegreen och Coop skapar ett partnerskap för att utveckla butiksodling och börjar med odlingar på tre orter som ett första steg.

Coop och Swegreen har ingått ett samarbete för att vidareutveckla butiksodling och leverans av färska grödor i butik.
Partnerskapet kommer att innebära etablering av lokala butiksodlingar i tre Coop-butiker.

Detta är ett första och betydande steg mot att säkerställa tillgången på högkvalitativa och butiksodlade grönsaker, skriver parterna i en pressrelease.

– Vi är mycket glada att samarbeta med Swegreen och introducera dessa odlingsenheter i våra butiker och det passar ihop fint med vårt hållbarhetsfokus, säger Meta Persdotter som är vd för Coop butiker & stormarkander, CBS.

– Butiksodling kombinerar hållbar odling, högkvalitativa grödor med god smak, färskhet och shoppingupplevelse, och ger samtidigt våra kunder möjlighet att göra medvetna och ansvarsfulla val.

De första tre Coop butikerna som kommer att ha Swegreens odlingsenheter är  Stora Coop Port73 i Haninge, Stora Coop Bromma och Stora Coop Stuvsta, med ett lanseringsdatum i juni för samtliga.
Coop och Swegreen samarbetar nära i processen med initiativ och installationerna är redan i gång.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil