Tre av tio oroade över livsmedelsbrist

Foto Pressbild
Tre av tio svarande i en ny undersökning upplever en oro inför en eventuell framtida livsmedelsbrist i Sverige.

Det är franskägda Skånemejerier som låtit Kantar Public göra en undersökning ur en slumpvis rekryterad panel på 1 500 svarande plus 500 extra skåningar. Enligt den är tre av tio svarande orolig för en eventuell framtida livsmedelsbrist i Sverige.

Så mycket som varannan svarande har lågt förtroende för att Sverige skulle kunna förse hela befolkningen med mat i framtiden. Samtidigt noterar Skånemejerier att allt färre handlar lokalproducerade mejerivaror.

Undersökningen visar även att tre av tio svenskar (29 procent) upplever en hög oro för en eventuell framtida livsmedelsbrist. På senare tid har Skånemejerier AB noterat att mjölk- och mejerikonsumtionen minskar, och även att många konsumenter väljer billigare importerade alternativ.

Diskussionen kan möjligen vara något pikant för Skånemejerier som i slutet av mars i år var i blåsväder efter att ha uppmanat sina mjölkbönder att producera mindre och att skjuta eventuella investeringar på framtiden.

Läs mer om Skånemejerier och undersökningen i Butikstrender 5/2023

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil