Tre av tio oroade över livsmedelsbrist

Foto Pressbild
Tre av tio svarande i en ny undersökning upplever en oro inför en eventuell framtida livsmedelsbrist i Sverige.

Det är franskägda Skånemejerier som låtit Kantar Public göra en undersökning ur en slumpvis rekryterad panel på 1 500 svarande plus 500 extra skåningar. Enligt den är tre av tio svarande orolig för en eventuell framtida livsmedelsbrist i Sverige.

Så mycket som varannan svarande har lågt förtroende för att Sverige skulle kunna förse hela befolkningen med mat i framtiden. Samtidigt noterar Skånemejerier att allt färre handlar lokalproducerade mejerivaror.

Undersökningen visar även att tre av tio svenskar (29 procent) upplever en hög oro för en eventuell framtida livsmedelsbrist. På senare tid har Skånemejerier AB noterat att mjölk- och mejerikonsumtionen minskar, och även att många konsumenter väljer billigare importerade alternativ.

Diskussionen kan möjligen vara något pikant för Skånemejerier som i slutet av mars i år var i blåsväder efter att ha uppmanat sina mjölkbönder att producera mindre och att skjuta eventuella investeringar på framtiden.

Läs mer om Skånemejerier och undersökningen i Butikstrender 5/2023

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil