Unika samarbeten räckte inte – konkurs

Foto MostPhotos
The Folklore Company uppmärksammades stort, även internationellt. Men fem år med förlust knäckte bolaget som nu försätts i konkurs.

The Folklore Company är e-handelsföretaget som satsat på att få svenskar att köpa broderier och att brodera själva. Dessutom har man haft licensieringssamarbeten med Astrid Lindgren och Mumin samt internationellt med rockbandet Radiohead, skriver ehandel.se.

Men bolaget har visat förluster sedan 2017 med 2019 års minus 3,8 miljoner kr på en omsättning av 3,2 miljoner kr som värsta året. 2021 gav en omsättningsökning till 3,8 miljoner kr men även en förlust på 797 000 kr.

Siffrorna för 2022 är ännu inte klara men året inleddes med en fortsatt fin tillväxt, enligt bolaget. Men nu har de röda siffrorna jagat livet ur bolaget som stött på en rad problem längs vägen och nu alltså går i konkurs.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil