Alltfler betalar med mobil – främst unga

Foto MostPhotos
Det blir alltmer populärt att betala med mobilen och det är de unga som driver den utvecklingen, enligt en ny undersökning som Klarna presenterar.

Det blir allt mer populärt att betala med mobilen och det är unga konsumenter som driver utvecklingen framåt. Klarnas nya undersökning visar att varannan svarande svensk i åldern 18–24 år helst betalar med mobilen i fysiska butiker. 
Att kunna göra köp med biometriska autentiseringar, som ansiktsigenkänning eller ett fingeravtryck, är också mer efterfrågat av unga än genomsnittet.

Även om majoriteten av svenskarna fortfarande föredrar att betala med ett traditionellt plastkort i den fysiska butikshandeln pågår det parallellt en snabb digitalisering på betalmarknaden, hävdar Klarna i sin senaste Money Management Pulse-rapport.

Senaste året har andelen konsumenter som föredrar att betala med mobilen i fysiska butiker ökat med 6 procent. 
Under samma tidsperiod har andelen som föredrar att betala med fysiska kort minskat med 7 procent och mängden kontanter i svenskarnas plånböcker har minskat med 11 procent.Och precis som med många andra samhällsskiften är det unga personer som visar vägen genom att anamma nya användarbeteenden.

Läs mer om undersökningen i nästa magasin, Butikstrender 10/2022

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil