”Bra att LO samordnar i avtalsrörelsen”

Foto Livsmedelsföretagen
Livsmedelsföretagen tycker att det är bra att hela LO samordnar i avtalsrörelsen eftersom det skapar ”ordning och reda” i utgångsläget.

Det är Livsmedelsföretagens förhandlingschef Henrik van Rijswijk som påpekar fördelarna i en samordning på löntagarsidan.

– Samordning och tydlighet skapar ordning och reda. Det var en gång grundbulten när industriavtalet skapades år 1997. Ordning och reda är till nytta för alla på den svenska arbetsmarknaden, menar van Rijswijk.

Däremot är det svårt att i nuläget bedöma möjligheter och utsikter i själva valrörelsen, påpekar Livsmedelsföretagens förhandlingschef.

– Det är först när vardera parten överlämnar sina respektive avtalsyrkanden några dagar före jul som det på allvar går att bedöma utsikterna att nå goda förhandlingslösningar i den stundande avtalsrörelsen och således kunna spå något om framtiden för svenska företag och löntagare, påpekar van Rijswijk. 

– Men LO:s utspel om en enad front förutspår ändå redan nu ett ansvarstagande för kommande avtalsperiod i de mycket bekymmersamma tiderna vi nu alla lever i, menar han.Samtidigt är det ett tufft läge för alla, påpekar han.
– Många svenska livsmedelsföretag överlever knappt de ekonomiska och vardagsrealistiska prövningar man just nu befinner sig i. Det är just det vi måste bära med oss in i en ny avtalsperiod, säger Henrik van Rijswijk.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil