Bra förvaring och kök viktigt för de flesta

Foto MostPhotos
Bra ytor för förvaring, ett stort kök och tillgång till garage. Det prioriterar en majoritet i en ny undersökning där däremot få vill ha ett hemmaspa.

Det ska kanske påpekas direkt att det är förvaringsföretaget Elfa som beställt den aktuella undersökningen av Sifo.
Det kan finnas ett samband mellan detta faktum om att det de flesta som svarat sätter högst bland kraven på ett framtida hem är bra ytor för förvaring.

Med detta sagt är det i tur och ordning bra ytor för förvaring (62 procent), ett stort kök (60 procent) och tillgång till garage (42 procent) som efterfrågas mest i ett framtida hem.
Endast 6 procent av de 1303 svarande sätter ett hemmaspa eller gym högt på listan.

– Eftersom vi bor allt trängre har bra förvaringsutrymmen blivit viktigare för att kunna skapa ett trivsamt hem. Det är dock inte bara bra ytor för förvaring som är viktigt utan förvaringslösningar som är effektiva, så mer utrymme kan frigöras till annat, analyserar Christine Dalman, förvaringsexpert hos Elfa, inte helt oväntat.

Mellan generationerna skiljer sig kraven för det framtida boendet inte mycket, men en större andel av millennials (37%) efterfrågar trots allt ett hemmakontor och 28 procent av boomers kräver ett ”smart hem”.

Läs mer om undersökningen i nästa magasin, Butikstrender 7/2022

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil