Bra oktober för svensk skohandel

Arkivbild MostPhotos
Kallare väder kan ha varit den primära anledningen till att försäljningen av både skor och kläder ökade i oktober, enligt Svensk handel.

Det är Svensk handels stilindex som förmedlar goda nyheter för oktober månad. Skohandlarna ökade sin försäljning med nästan 15 procent i löpande priser, enligt färsk statistik.

Försäljningsuppgången i oktober innebär att skoförsäljningen januari-oktober i år ligger på ett litet plus, 0,4 procent, jämfört med 2022 års första tio månader. Även klädhandeln ökade men där stannade ökningen vid 4,1 procent i jämförelse med oktober 2022.

Årets första tio månader har sammantaget gett klädhandeln en ökning med 2,7 procent, enligt Svensk handel.
– Höst- och vinterväder runt om i landet medförde att behovet av att köpa nya kläder och skor ökade markant. Detta visar sig, inte minst för skohandeln, i månadens mätning. För just den delbranschens vidkommande är det ytterst välkommet med en volymökning. Det behövdes, säger Sofia Larsen, vd för Svensk handel

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil