Circle K ansluter sig till app mot matsvinn

Circle K ansluter sig till app mot matsvinn | Foto MostPhotos
Circle K tar ett nytt steg när man går in i samarbete med appen Too good to go som ett sätt att bidra till minskat matsvinn via en ny satsning.

Genom samarbetet med Too good to go vill Circle K bidra till kampen mot matsvinn. 
Kunderna kommer nu att kunna klicka hem mat som inte är helt färsk men i gott skick.

– I en drömvärld skulle all mat som produceras hamna i magen, men det är en svår ekvation i vår värld där vi jobbar med färskt och butiksbakat varje dag, säger Martin Stenhage hos Circle K. 

– Genom detta samarbete får vi möjlighet att minska vårt matsvinn på station och det känns väldigt bra att ge kunderna ett nytt sätt att njuta av vår mat och dryck istället för att det blir till avfall. Det blir win-win för alla, konstaterar han.

En kasse till ett värde av 120 kr under normala förhållanden kommer att vara ”hemklickbar” för 39 kronor. I kassen kan då finnas dagsfärska smörgåsar och fikabröd samt exempelvis sallader, dryck, godis, nötter.

– Vår viktigaste uppgift på Too good to go är att finnas där mat går att räddas. Vi är väldigt glada över samarbetet med Circle K som ger oss möjlighet att nå och inspirera maträddare över hela landet så att vi tillsammans kan minska matsvinnet, säger Sofia Edholm som är landschef för appen.

Samarbetet inleds med tio stationer i Sverige vilka ansluts men ska rullas ut till fler mackar.
Inledningsvis handlar det om Norrköping Karusellen, Norrköping Ingelsta, Katrineholm, Skidbacken Örnsköldsvik, Umeå Sandåkern, Umeå Holmsund, Carlshem Umeå, Lund Magristratsvägen, Malmö Midhem och Malmö Bellevue.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil