Få ändringar 2023 i Kravs regelverk

Foto Pressbild
Märkningsorganisationen Krav meddelar att det för 2023 bara handlar om ett antal mindre regeländringar från organisationens sida.

Det kanske är ett tecken av något slag när det är en nyhet med få nya regler. I vart fall anser Krav det vara en nyhet och sätter följaktligen rubriken ” Få ändringar i Kravs regler inför 2023” på sin senaste pressrelease.

Från nästa år måste de slakterier och djurhållare som ansöker om en Krav-certifiering skicka med ett utdrag från djurskyddskontrollregistret till det kontrollföretag som behandlar deras ansökan. Det är en av nyheterna i Kravs regler som börjar gälla 2023.

– Den Krav-märkta maten är den mest kontrollerade. I vårt nästa steg att ytterligare förbättra reglerna har vi hittat sätt för att kunna fånga upp eventuella producenter med omfattande brister så tidigt som möjligt, säger Kjell Sjödahl Svensson, koordinator för regler och kvalitet hos organisationen.

Krav inför ett antal mindre regeländringar inför 2023 efter en översyn av kapitlet om allmänna regler för certifiering. Bland annat kommer certifierade företag att behöva informera sitt kontrollföretag ifall de driver en annan likartad verksamhet parallellt. Dessutom blir det från 2023 inte möjligt att bli certifierad igen för den som har blivit avstängd från Krav två gånger.

Krav har även lagt till nya regler för växtodling, djurhållning och biodling (kapitel 4, 5 respektive 6), för att visa vilka av de undantag som EU tillåter för ekologiska producenter i katastrofsituationer som också gäller enligt organisationens regler.

När det gäller nytillkomna gödselmedel, växtskyddsmedel och livsmedelstillsatser som tillåts enligt EU:s förordning för ekologisk produktion, tillåts de generellt även enligt regler i Krav-certifierad produktion utan krav på särskilt godkännande.

Utöver ändringarna ovan tar Krav från 2023 bort hänvisningen till WWF:s fisk- och köttguider i sina regler för restauranger.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil