Ica återkallar egna tortillachips

Det är den här produkten Ica tvingas återkalla. Foto: Pressbild
Ica återkallar Ica I love eco tortillachips. Det handlar om varianten saltade 125 gram och agerandt är att se som en försiktighetsåtgärd, enligt Ica.

Ica meddelar att man återkallar Ica I love eco tortillachips saltade 125 gram, på grund av att produkten kan innehålla de naturligt förekommande ämnena atropin och skopolamin som vid överkonsumtion kan orsaka illamående, yrsel och huvudvärk, enligt Ica.
 
– Produkterna återkallas som en försiktighetsåtgärd. Produkten följer gällande EU-lagstiftning, men överdriven konsumtion av produkten kan innebära att den rekommenderade dosen atropin och scopolamin överskrids, skriver Ica.
Återkallelsen gäller ICA I love eco Tortillachips 125 gram med bäst före datum 2022-08-10, 2022-09-10, 2022-10-05, 2022-11-09 och 2022-11-30.

– På Ica gör vi noggranna kvalitetskontroller av alla våra egna produkter. Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och återkallar produkten. Vi utreder nu vilka åtgärder vi ska vidta för att detta inte ska ske igen, säger Lena Sparring som är kvalitetschef hos Ica Sverige.

Ica beklagar det inträffade och uppmanar kunder som har köpt produkten att lämna tillbaka produkten till den Ica-butik där den köptes, reklamera via ica.se alternativt kontakta Icas kundkontakt, avslutar man.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Nu når Coop snart inte lika långt norrut

Det är Coops nordligaste butik – men inte länge till. Ett kommunalt nej till en utbyggnad gör att man istället väljer att lägga ned butiken i Katterjåkk.

Skörden väntas öka Rekordskörd av raps

Årets spannmålsskörd väntas bli elva procent högre än förra året och när det gäller skörden av oljeväxter blir årets skörd 2000-talets största.

H&M:s nya jättelager Satsar stort i Polen

75 000 kvadratmeter och två våningar handlar det om när H&M nu byggt ut sitt befintliga distributionscenter i polska Stryków för att möta efterfrågan.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil