Ica återkallar egna tortillachips

Det är den här produkten Ica tvingas återkalla. Foto: Pressbild
Ica återkallar Ica I love eco tortillachips. Det handlar om varianten saltade 125 gram och agerandt är att se som en försiktighetsåtgärd, enligt Ica.

Ica meddelar att man återkallar Ica I love eco tortillachips saltade 125 gram, på grund av att produkten kan innehålla de naturligt förekommande ämnena atropin och skopolamin som vid överkonsumtion kan orsaka illamående, yrsel och huvudvärk, enligt Ica.
 
– Produkterna återkallas som en försiktighetsåtgärd. Produkten följer gällande EU-lagstiftning, men överdriven konsumtion av produkten kan innebära att den rekommenderade dosen atropin och scopolamin överskrids, skriver Ica.
Återkallelsen gäller ICA I love eco Tortillachips 125 gram med bäst före datum 2022-08-10, 2022-09-10, 2022-10-05, 2022-11-09 och 2022-11-30.

– På Ica gör vi noggranna kvalitetskontroller av alla våra egna produkter. Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och återkallar produkten. Vi utreder nu vilka åtgärder vi ska vidta för att detta inte ska ske igen, säger Lena Sparring som är kvalitetschef hos Ica Sverige.

Ica beklagar det inträffade och uppmanar kunder som har köpt produkten att lämna tillbaka produkten till den Ica-butik där den köptes, reklamera via ica.se alternativt kontakta Icas kundkontakt, avslutar man.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil