Ica-butiken rivs – ska ge plats för nybygge

Såhär kan det se ut om ett år. | Foto: Mostphotos
Ica Nära Borgen på Tågaborg i Helsingborg ska rivas. På platsen ska ett nytt hus byggas men med butik i botten, hoppas Ica. Byggstart blir 2023.

”Här rivs för att få luft och ljus”, skrev Strindberg i dikten ”Esplanadsystemet”.
I Helsingborg ska det rivas för att få plats för sex.

Så många våningar högt blir nämligen det hus som ska byggas på den tomt på Tågaborg i Helsingborg där Ica nära Borgen nu finns.
Det har funnits planer tidigare på ett nybygge på tomten men de har blivit inhiberade av olika skäl.

Nu har emellertid K-fastigheter som äger fastigheten, ansökt om rivningslov och om bygglov för ett flerfamiljshus på sex våningar med byggstart 2023, rapporterar Helsingborgs dagblad på webben.
– Vi hoppas förstås så tidigt som möjligt under 2023 men allt hänger på handläggningen av ärendet säger bolagets kommunikationschef Anders Antonson till tidningen. 

I den nya fastigheten ska det finnas en affärslokal med 470 kvadratmeter säljyta och där ser K-fastigheter gärna en butik precis som nu.
– Vi ser gärna att det blir en butik där. Hur Ica tänker sig får de svara på. Det är Icas fastighetsbolag som vi förhandlar med och de hyr i sin tur ut till en handlare, säger Anders Antonsson. 

Ica framför i ett mejlsvar till hd.se att avsikten är en butik i den nya byggnaden med samma handlare som nu och att diskussioner pågår om en tillfällig lösning under byggperioden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil