Ica testar drönare i Stockholms skärgård

Foto Pressbild
Icax testar drönarleverans av livsmedel i Stockholms skärgård i vad man kallar ”en viktig satsning för en levande landsbygd”.

Nu har kunder boendes i Gräddö och på Tjockö i Norrtälje kommun möjlighet att beställa hem livsmedel som levereras med drönare från Ica Nära Gräddö Skärgårdshandel. 

Projektet finansieras av Vinnova och är ett samarbete mellan Ica-gruppens innovationshubb Icax, startup-bolaget Aerit, Rise och Norrtälje kommun. S
yftet är att påskynda arbetet med att uppnå en klimatneutral logistik och samtidigt fortsätta investera i tjänster som bidrar till en levande landsbygd.

Kunder som bor i Gräddö och på Tjockö kommer att ha möjlighet att beställa hem livsmedel med Ica Pronto-appen. Sortimentet täcker de flesta behov och önskemål men är anpassat för drönarleverans. 
Produkterna kommer direkt från Ica Nära Gräddö skärgårdshandel och levereras till förvalda destinationer både på privata tomter och publika platser.

– Vi jobbar ständigt med att hitta nya sätt att göra varje dag lite enklare för våra kunder, samt att utforska hur vi kan genomföra mer hållbara transporter. Drönarleveranser befinner sig i en spännande fas och det känns särskilt viktigt att Ica fortsätter satsa på tjänster som möjliggör jobb och tillväxt på landsbygden i tuffa ekonomiska tider som nu. Vi känner oss väldigt entusiastiska över att vara med i det här projektet tillsammans med handlarna Peter och Anna Horwitz, säger Emma Lindahl på Icax.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil