Wedholms Fisk avslutar sitt 40-årsjubileum med ett gästspel av kocken Jacob Holmström från restaurang Fyr i Tylösand. Den 30 november rundas året av med en meny som knyter ihop tradition och nytänkande i ett möte mellan tre välkända profiler.
När Bengt Wedholm öppnade Wedholms Fisk på Nybrokajen 1984 lade han grunden till en av Stockholms mest klassiska restauranger. Fyrtio år senare lever arvet vidare under ledning av Nils Molinder och Stefan Eckert. För att uppmärksamma jubileet har restaurangen under året bjudit in flera framstående kockar till gästspel bland andra Leif Mannerström, Johan Jureskog, Jessie Sommarström, Dorotea Malmegård och Desirée Jaks. Nu är det Jacob Holmström, tidigare krögare på Gastrologik och i dag verksam på Fyr i Tylösand, som avslutar serien.
– Jag har känt Jacob i många år och även hans far, Stefan Holmström, som är en välkänd gastronomisk profil. För en månad sedan gästspelade jag på Jacobs restaurang Fyr och blev verkligen imponerad av hans hantverk och känsla för smaker. Det känns fint att han kommer hit och avslutar jubileumsåret, säger Nils Molinder, krögare på Wedholms Fisk.
Gästspelet hålls söndag den 30 november. Menyn består av fyra rätter för 1 395 kronor, med möjlighet att lägga till ett dryckespaket. Antalet platser är begränsat och bokning sker via Wedholms Fisk.




















