Lindex lägger ner i Uddevalla centrum

Foto Pressbild
Lindex lägger ner i Uddevalla centrum. Ett nytt bakslag för centrumhandeln i staden där Clas Ohlson redan lämnat samma besked.

Tidigare kom beskedet att Clas Ohlson lägger ner i Uddevalla centrum. Nu kommer nästa bakslag för centrumhandeln i den västsvenska kommunen.

Handeln i Uddevalla centrum har länge fört ett hårt krig om kunderna mot Torp köpcentrum. 
Tidigare kom beskedet att Clas Ohlson lägger ner sin butik i centrum till förmån för butiken på Torp. 

Nu följer alltså nästa kedja efter i samma spår, nämligen Lindex som stänger butiken när hyreskontraktet går ut.
– Det är inte bra på många sätt. Både Clas Ohlson och Lindex har varit magneter som dragit folk till centrum på ett sätt som är bra och spiller över på annat. Det är långsiktigt inte hållbart att det blir på det här sättet, säger Conny Ringblom, ordförande i Uddevalla centrumutveckling, till lokaltidningen Bohusläningen.

Ringblom menar att de stängda butikerna skapar oro hos övriga handlare, inte minst i ett läge där inflationen trissar upp hyrorna och samtidigt får kunderna att hålla hårdare i plånboken.

– Det är det här nu som kan stjälpa hela lasset, med ökade hyror och mindre konsumtion. Det blir lätt att det tippar över på det negativa efter att ha sett ljuset i tunneln efter pandemin, säger Conny Ringblom.Samtidigt vill han och cityhandlarna inte ge upp utan försöker intensifiera sitt samarbete.
– Ju värre saker är desto mer samarbetar man. Vi försöker dra folk till centrum med olika evenemang. Vi jobbar intensivt med olika föreningar för att folk ska tycka att det är kul att handla i centrum, säger Conny Ringblom.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil