Många sambopar saknar samboavtal

FOTO: ALBERT YURALAITS
En stor mängd svenska sambopar saknar samboavtal, vilket kan innebära onödigt bråk och stora kostnader, enligt Ica-banken och en ny undersökning.

83 procent av de svenska sambopar som svarat i en ny undersökning har inte skrivit ett samboavtal, något som kan få stora konsekvenser vid en separation. 
Undersökningen har gjorts av Sifo på uppdrag av Ica-banken.

Många lever idag som sambos, men det många inte vet är att ett samboskap kan ha stor påverkan på den privata ekonomin om sambor går skilda vägar eller om någon av dem går bort, skriver Ica-banken i en pressrelease. 

– Att så få par skrivit samboavtal är något oroväckande eftersom en separation, oavsett om man är sambo eller gift, kan innebära stora privatekonomiska konsekvenser. Att avtala om hur en uppdelning ska se ut vid en separation kan spara båda parter tusentals kronor men också skänka trygghet, säger Magnus Hjelmér, vardagsekonom hos Ica-banken.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil