Nu har Carlsberg tagit sig vatten över huvudet

Pressbild: Undervattensbar, Carlsberg
Carlsberg Sverige öppnar en undervattensbar som sänkts ned på havsbotten vid Smögen. Det handlar om att kampanja mot alkohol på sjön.

Den som kör båt berusad löper risk att hamna på havets botten. För att påminna svenskarna om att avstå alkohol till sjöss har Carlsberg Sverige skapat en undervattensbar som sänkts ned på havsbotten bland semesterfirare i Smögen.

Högsommarvärmen har dragit in över Sverige, och nu ger sig många ut för att njuta på sjön. Under pandemin ökade intresset för båtliv och denna sommar håller trenden i sig, med stor efterfrågan på nya sjökort enligt Sjöfartsverket. Men med båtliv ökar också drunkningslarmen, och ofta är alkohol inblandat, skriver Carlsberg.

Därför är ”Don’t drink and boat” uppmaningen till svenskarna i sommar. För att påminna om att avstå alkohol till sjöss har Carlsberg Sverige skapat en bar som symboliserar den sista rundan på havets botten. 
Eftersom det är där den som kör båt alkoholpåverkad riskerar att hamna, konstaterar företaget.

– Som ledande bryggeri och distributör av alkoholhaltiga drycker har vi ett ansvar för hur våra drycker konsumeras. Vår ambition med undervattensbaren är att den ska bli en viktig påminnelse om att avstå alkohol till sjöss, och i stället välja ett alkoholfritt alternativ, säger Henric Byström, kommunikationschef hos företaget.

Den fullstora baren mäter 3,5 meter på bredden och 2,5 meter på höjden och kommer komplett med bardisk, barstolar, neonskyltar, ölkyl och kranar. 
Under veckan finns tillfälle för semesterfirare på västkusten att beskåda undervattensbaren, som sänkts ned utanför sjökrogen Göstas fisk och Smögens fiskauktion. 
I fredags, 1 juli, var baren öppen för allmänheten. 

Det har hunnit gå 16 år sedan Carlsberg Sverige inledde sin stora satsning på alkoholfri öl med lanseringen av Carlsberg Alcohol Free. Sedan dess har allt fler svenskar hakat på den alkoholfria trenden, och numera dricker vi drygt 20 miljoner liter alkoholfri öl varje år.

– För den som ändå vill njuta av en god öl på sjön finns numera ett stort utbud av smakrik alkoholfri öl. Bara hos Carlsberg Sverige har vi idag 15 olika alkoholfria öl i vår portfölj, säger Henric Byström.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil