Ny vegetarisk tacofärs utvecklad av Sunwic

Foto MostPhotos
Kungsbacka-företaget Sunwic har utvecklad en färdigkryddad vegetarisk tacofärs som nu säljs av Ica. Proteinet i produkten är av bondböna.

Den heter ”Ica färdigkryddad vegetarisk tacofärs” när du nu kan hitta den i hyllorna i landets Ica-butiker men är utvecklad av Kungsbacka-företaget Sunwic och dess vd och produktutvecklare Peter Bomgren.

Det är en torkad, färdigkryddad vegetarisk färs som är nyckelhålsmärkt och helt utan tillsatser.
– Målet med produkten är att hjälpa människor att äta lite grönare. Den färdigkryddade tacofärsen innehåller ingredienser frånpotatis, ärta, bondböna, rödbeta och psyllium vilka alla bidrar med en stor mängd olika sorters fibrer, berättar Peter Bomgren för Buffé.

Dessutom är produkten bra ur klimatsynvinkel, påpekar Bomgren.
– Färsens huvudingrediens är bondbönor, en gröda som odlats i Norden i mer än tusen år. Bondbönan har en förmåga att binda luftens kväve vilket gör att den inte behöver lika mycket konstgödning som många andra grödor. 
– Att färsen dessutom är torkad gör att den tar lite plats i transporter, inte kräver några kyltransporter och har lång hållbarhet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil