Säljer varumärken för att överleva

Foto Pressbild, Rizzo Group
Rizzo Group är kriskedjan som återigen är hårt ansatt ekonomiskt. Nu säljer man rättigheterna till flera varumärken för 15 miljoner kr.

Rizzo Group ser ut att återigen vara riktigt illa ute finansiellt när man nu säljer rättigheterna till varumärken knutna till Don Donna och Handskmakaren.
Varumärkena säljs för 15 miljoner kr och köps av Bergendahls, som äger Citygross, Glitter, Granit och Eko stormarknader med mera.

I ett meddelande skriver Rizzo Group att man inte haft de finansiella förutsättningarna för att gå vidare med varumärkena de senaste två åren.
Nu ska man fortsätta fokusera på väskor och accessoarer men under andra varumärken, är beskedet.

I praktiken kämpar bolaget för sin överlevnad och försöker nu intensivt få fram en finansieringslösning för sin fortsatta drift.
Det är känt sedan tidigare att man vill fördjupa sitt samarbete med Sajaco Nordic Holding och att nu sälja varumärken är en del i arbetet på en helhetslösning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil