Samarbetar för hållbara förpackningar

Foto Pressbild
Mondi och Scan Sverige går hand i hand för att introducera en ny polypropylen (PP)-baserad mono-materialförpackning, som är utvecklad för återvinning, till Pärsons-varumärket. Denna innovativa förpackning, som lanserades i mars 2024, är avsedd att ersätta icke-återvinningsbara plastförpackningar och innebär ett viktigt steg mot hållbarhet.

Mondis plånboksförpackning är skapad med återvinning i åtanke och är utformad för att vara i linje med kundens och NPA:s (Nordisk Plaståtervinning) mål för förbättrad materialåtervinning. Den kan effektivt sorteras av Site Zero, en ledande plaståtervinningsanläggning i Europa, och stödjer en cirkulär ekonomi. Denna förpackning, till skillnad från den tidigare icke-återvinningsbara lösningen med flera olika råmaterial, möjliggör en mer hållbar hantering av förpackningsavfall.

Med en över- och underbana samt en enastående peel-funktion är Mondis plånboksförpackning enkel att öppna för konsumenten. Dess höga syrehalt ger en utmärkt barriäreffekt för att hålla produkten fräsch längre och erbjuder samtidigt utmärkta möjligheter för tryck och kommunikation av märkes- och produktinformation.

Helene Brynell, Regional Sales Nordic, Consumer Flexibles vid Mondi, uttrycker sin glädje över samarbetet med Scan Sverige och betonar att de båda företagen delar gemensamma värderingar och mål för att främja hållbarhet inom livsmedelsproduktionen.

Einar Ahlstrom, Material specialist vid NPA, uppmuntrar övergången till mono-materialförpackningar för att underlätta materialåtervinning och framhäver vikten av att Scan Sverige och Mondi har tagit detta steg mot hållbarhet.

Scan Sverige och Mondi har tillsammans arbetat mot tydliga mål för att utveckla denna förpackning, som nu effektivt används för Pärsons-produkter. Eva Tiedman, Category Manager Scan Sverige Sweden, understryker Scan Sveriges framåtriktade synsätt när det gäller förpackningshållbarhet och deras målsättning att övergå till 100% återvinningsbara plastförpackningar fram till slutet av 2025. Genom detta samarbete tar de stora steg mot en mer hållbar framtid.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil