Smoothies populärt som sunt mellanmål

Smoothies i solsken och ett alltmer uppskattat mellanmål | Foto: Pressbild Fazer
Smoothies är populärt som mellanmål, åtminstone i en liten enkät som Fazer låtit göra bland nordbor kring mellanmålsvanor och annat.

Det ska sägas redan inledningsvis att den konsumentundersökning Fazer nu presenterar är väldigt liten och därmed inte så mycket att luta sig mot statistiskt.
200 svarande från Sverige och lika många från vardera Norge, Finland och Danmark är det underlag undersökningen lutar sig på.

Med det sagt är det många av de som svarat i enkäten som är positiva till smoothies som mellanmål.
56 procent av de 200 svarande svenskarna uppskattar smoothies i det sammanhanget.

God smak och smakvarianter är det viktigaste för dessa liksom att smoothies utan tillsatt socker och med enbart naturliga ingredienser anses som ett hälsosamt mellanmål.

– Hälsans megatrend återspeglas i konsumenternas önskemål i vår undersökning, anser Fazers Julia Weijola i en kommentar i pressreleasen.
– Undersökningen visar att fyra av fem anser smoothies vara ett hälsosamt mellanmålsalternativ och där viktiga drivkrafter vid val av smoothies är god smak, naturliga ingredienser och inget tillsatt socker, menar hon också.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil