Snabbväxare till Kale och Sverige

Företagets nisch är att ta växtbaserade köttalternativ och kombinera dem med smaker från Medelhavet. | Foto Pressbild
Det snabbast växande företaget inom växtbaserat kött i Europa kommer till Sverige. Det är Heura foods som nu hamnar under Kale Uniteds veganska vingar.

Kale United har ingått ett avtal med Heura foods om att distribuera deras produkter I Skandinavien. Det handlar om växtbaserat kött, en kategori som ökar kraftigt I Skandinavien och där Heura nu ska sälja sina produkter med medelhavstouch.

Heura är ett växtbaserat företag från Barcelona vars produkter redan finns i åtta länder, däribland Singapore och Hongkong. Det är idag den snabbast växande europeiska startupen inom sitt område med en tillväxt på 460 procent, enligt Kale United som nu tar företaget till Skandinavien.

Företagets nisch är att ta växtbaserade köttalternativ och kombinera dem med smaker från Medelhavet. Siktet är på goda näringsvärden och låg fetthalt och man är ensam om sin växtbaserade “kyckling” gjord med olivolja.

– Vi ser det som en bra tidpunkt att utöka de växtbaserade alternativen med något av högre kvalitet. Marknaden längtar efter ett alternativ till kyckling och Heura foods har enligt oss det bästa alternativet globalt just nu, säger Kale Uniteds grundare Måns Ullerstam.
– Vi ser fram emot att lansera det här över hela Skandinavien. Heura foods passar perfekt i vår portfölj av växtbaserade bolag som är “bäst i klassen” inom sitt område, vilket inkluderar Hooray foods (bacon), Mondarella (mozarella), Better nature (tempeh), Good catch foods (fisk- och skaldjur) och Astrid och aporna med flera.

Marc Coloma, vd och medgrundare av Heura, påpekar för sin del att han och företaget tror att världen idag förstår de negativa effekterna av djurhållning och är redo att minska intaget av kött.
– Vi fokuserar på att göra de mest hälsosamma produkterna på marknaden och erbjuder växtbaserat kött som tar hand om vad vi älskar mest: djur, planeten, vår hälsa och våra traditioner, säger Coloma.

Fakta/Kale United 
Kale United är ett svenskt företag som arbetar med att öka tillgängligheten av växtbaserade produkter och göra övergången till en växtbaserad livsstil så enkel som möjligt. Kale United är delägare i Heura Foods och ett 30-tal andra växtbaserade företag, Kale United lanserades 2018 och har nu 500 aktieägare från fler än 30 länder.
Fakta/Heura Foods
Heura är en växtbaserad startup från Barcelona som vill göra det befintliga matsystemet obsolet och accelerera skiftet till en värld där djur inte är med i ekvationen för köttproduktion. Deras medelhavskultur gör att de upprätthåller enkla ingredienslistor, bra näringsvärden och smak. Grundat av Marc Coloma och Bernat Añaños, Heura startade i april 2017.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil