Tempo fyller 90 år firar med butik 129

Nu kommer skylten upp i Båstad när Tempo firar 90 och öppnar nytt här | Foto: Pressbild
Tempo fyller 90 år i år och firar med kalas runt om i Sverige – samtidigt som man öppnar butik nummer 129, vilket sker i Båstad.

Tempo fyller 90 år i år och ställer till med stort födelsedagskalas runt om i Sverige. Samtidigt öppnar man alltså en ny butik i Båstad, kedjans 129:e butik.

Mycket har hänt sedan Tempo öppnade sin första butik 1932 på Östermalmstorg i Stockholm. I dag ingår Tempo i Hemköpskedjan och består av 129 butiker från Vidsel i norr till Blentarp i söder, samtliga handlarägda.

Nu ska det firas men hur man gör det bestämmer man i varje butik.
– Exakt hur varje enskild butik väljer att under kalasveckan fira 90 år ihop med sina kunder och personal är upp till varje handlare, så det kommer att variera  från butik till butik, säger Fredrik Bryntesson, jubileumsgeneral hos Tempo.

Lagom till 90-årsjubileet 2022 har Tempo under året valt att fräscha upp och modernisera matkedjans grafiska utseende, med bland annat fler färger, nytt typsnitt och en delvis ny och i formerna mjukare logotype.  

Först med den nya loggan på fastigheten blir Tempo i Båstad, som slår upp sina portar den 3 juni. En helt ny butik i en nybyggd fastighet i gamla delen av Båstad, nära både hamnen och campingplatsen, och med hamburgerkedjan Brödernas som närmaste granne.

– Det blir en modern Tempobutik på 450 kvadratmeter säljyta och med en extra satsning på färskvaror, säger handlarna Fredrik Karlsson och Lars Mikkelsen, som närmast kommer från en ICA-butik i Halmstad där de jobbat tillsammans i många år.

Med den nya Tempobutiken skapas sju till åtta nya arbetstillfällen på orten och premiärdagen firas med sedvanlig bandklippning, smakprovningar och fina kunderbjudanden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil