Traditionell semla dominerar semmelsäsongen

Arkivbild MostPhotos
Semmelälskare kan glädjas åt att semmelperioden är här igen, och enligt Coops senaste rapport är den traditionella semlan, med mandelmassa, grädde och florsocker, favoriten bland kunderna.

Coop bjuder in till den årliga semmelperioden och delar insikter om svenskarnas semmelkonsumtion. Med över två miljoner sålda semlor under 2023 presenterar Coop en översikt över svenskarnas semmelkonsumtion. Under semmelperioden står den klassiska semlan högt i kurs, men även andra varianter lockar konsumenter med nya smaker och spännande alternativ.

Coops expert inom kategorin avslöjar vilken semla som spås bli årets storsäljare och hyllar den traditionella semlan för dess popularitet och nostalgi. Klassiska semlan, vaniljsemlan och gluten- och laktosfria semlor toppar försäljningslistan och lockar kunder med sin beprövade smak och kvalitet. Semlebullar saffran, vaniljsemlan och osötade semlor tar plats som trendiga alternativ och lockar med nya smakupplevelser för semmelälskare.

Att Göra Sin egen Semla: En Populär Trend
Möjligheten att skapa sina egna semlor lockar kunder, och Coop rapporterar om en ökning av försäljningen av semlebullar för hemmabakning. Semlebullar för hemmabakning är populära bland olika kundgrupper och fortsätter att locka med sin enkelhet och flexibilitet. Coop samarbetar med lokala bagerier för att erbjuda kunder semlor av hög kvalitet och lokal förankring, vilket bidrar till en varierad och spännande produktutbud.

Semmelförsäljning i Butiker: Geografiska och Lokala Mönster
Coop presenterar en överblick över semmelförsäljningen i sina butiker runt om i landet och identifierar geografiska och lokala trender. Stora Coop Orminge toppar listan över mest sålda semlor, följt av Coop Farsta och Stora Coop Märsta, medan butiker utanför storstadsregionerna också visar stark försäljning. Butiker som Coop Kvarnberget, X:-tra Söderkulla, Coop Roma och många andra upplever positiva trender i semmelförsäljningen jämfört med föregående år.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil