Unik forskning ska ge hållbara förpackningar

Foto Pressbild
Tetra Pak lanserar ett unikt forskningsprogram. Ambitionen är att utveckla framtidens livsmedelsförpackning av enbart fibermaterial.

Målet i det forskningsprogram som Tetra Pak nu lanserar är att helt fasa ut plast och på så sätt göra Tetra Paks förpackningar helt återvinningsbara till nya förpackningar.
Forskningen sker i samarbete med Max IV, som anses vara världens mest moderna synkrotronstrålnings-laboratorium.

Den första produkt man vill tillämpa den nya forskningen på är de material som används för sugrör.
Som en av världens största tillverkare av sugrör ser Tetra Pak stora möjligheter på området.

– En grundläggande förståelse för materialens struktur och egenskaper är avgörande för vårt arbete i utvecklingen av framtidens förpackningar, säger Eva Gustafsson hos Tetra Pak.
– Vår ambition är att tillhandahålla världens mest hållbara livsmedelsförpackning – en förpackning som är helt tillverkad av förnybara eller återvunna material från hållbara leverantörer, och som är helt återvinningsbar och koldioxidneutral, tillägger hon.

– Vårt första experiment, som börjar med papperssugrör, kommer att öka analysmöjligheterna för att undersöka hur papperssugrörets material reagerar på förändringar i miljön i realtid, samt hur det interagerar med olika typer av vätskor i en kontrollerad miljö, säger Eskil Andreasson hos Tetra Pak. 
– Dessa nya insikter och kunskaper kommer att användas för att utveckla framtidens sugrör i våra virtuella modelleringsverktyg, vilket hjälper oss att förbättra deras funktionalitet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil