HVO för alla transporter av råvaror

Foto Pressbild
Kiviks Musteri tar ett betydande steg mot hållbarhet genom att övergå till HVO-bränsle för sina tankbilar, vilket drastiskt minskar företagets koldioxidutsläpp. Denna förändring började den 1 maj och är ett viktigt steg i företagets övergripande miljöstrategi.

Kiviks Musteri fortsätter att satsa på hållbarhetsarbete genom att övergå till det miljövänligare bränslealternativet HVO (Hydroliserad Vegetabilisk Olja) för sina tankbilar.

Från och med den 1 maj använder Kiviks Musteri HVO som bränsle i alla sina tankbilar. HVO är ett förnybart bränsle tillverkat av vegetabiliska oljor och fett från matavfall och andra organiska material. Detta bränsle är känt för att vara betydligt mer miljövänligt än traditionell diesel.

Nina Hjalmarsson, Supply Chain Director på Kiviks Musteri, säger: ”Här är en ytterligare bekräftelse på vårt åtagande för en mer hållbar framtid. Förändringen betyder att 100% av våra råvaror och produkter som levereras i bulkbil nu transporteras med HVO vilket vi är otroligt glada och stolta över. Vi är glada över den betydande minskningen av vår klimatpåverkan som vi uppnår genom att byta till HVO-bränsle.”

Drastisk Minskning av Koldioxidutsläpp
Genom att ersätta traditionell diesel med HVO i sina tankbilar minskar Kiviks Musteri sina CO2-utsläpp med 90%. Medan traditionell diesel orsakar utsläpp på 230 000 kilogram CO2, kommer HVO-bränsle att minska detta till endast 23 000 kilogram, vilket innebär en total minskning på 207 000 kilogram CO2.

Samarbete för Hållbar Logistik
Tankbilarna som transporterar råvarorna körs av FoodTankers, ett logistikföretag med en vision att vara Europas mest hållbara företag inom transport av oförpackat livsmedel. Detta långvariga samarbete bidrar ytterligare till Kiviks Musteris hållbarhetsmål.

Ett Steg Mot En Hållbar Framtid
Genom att investera i HVO-bränsle visar Kiviks Musteri sitt starka engagemang för att minska sin klimatpåverkan och bidra till en mer hållbar planet. Denna övergång är en del av företagets bredare strategi att integrera miljömedvetna beslut i alla aspekter av sin verksamhet.

Kiviks Musteri fortsätter att vara en förebild inom hållbarhet och visar att det är möjligt att kombinera hög kvalitet med miljöansvar. Genom att omfamna HVO-bränsle för sina transporter tar företaget ett betydande steg mot en grönare framtid.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil