Ica-handlarens syn på våldet

Arkivbild MostPhotos
Börje Johansson, ägare till en Ica-butik i närheten av där en 15-årig pojke mördades för ett år sedan, berättar om den eskalerande våldssituationen och hur även butiker drabbas.

Han vittnar om en verklighet präglad av ökande våld och hot i butiksmiljön. Inte bara har personalen utsatts för grova stölder, utan en medarbetare blev också knivskuren i samband med ett rån förra året.

Trots den ökande brottsligheten är Johansson skeptisk till att införa åtgärder som väktare för att övervaka kundernas in- och utgångar. Han argumenterar för att ökad öppenhet i samhället är en mer effektiv metod för att minska brottsligheten.

Börje Johansson delar sin övertygelse om att mer staket och ökad övervakning inte är lösningen. Istället argumenterar han för att ett öppnare samhälle kan leda till minskad kriminalitet och framhäver vikten av att skydda medarbetarna.

Trots de hotfulla situationerna är Johansson själv sällan rädd. Han står stark i sin övertygelse om att fokuset bör ligga på att skydda de anställda och skapandet av ett tryggare arbetsklimat.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil