Mathems köp av Mat.se är slutfört

Samgåendet är klart och Mat.se och Mathem kan leverera till ägarna. Foto | Pressbild Axfood
Mathems köp av Mat.se är slutfört i formell mening och Axfood är ny delägare och näst störst sådan i Mathem genom att få betalt i Mathem-aktier.

Nu har Mathems köp av Mat.se slutförts och Axfood genom det blivit näst största delägare i Mathem då man får betalt i Mathem-aktier för Mat.se.

– När Mat.se och Mathem nu slås samman skapas förutsättningar för ett än mer konkurrenskraftigt kunderbjudande inom renodlade hemleveranser. Axfood går också in i en ny spännande fas som delägare i Mathem, och med ett långsiktigt leverans- och samarbetsavtal mellan Dagab och Mathem, är koncernchefen Klas Balkows åsikt. 

– Samtidigt fortsätter vi utveckla och stärka Willys och Hemköps omnikanalerbjudande, där kombinationen av fysiska butiker och e-handel, med såväl hemleverans som upphämtning i butik, samverkar och kan bidra till fortsatt tillväxt,
tillägger Balkow.

Den 14 december tillkännagavs att Axfood som en del i ett strategiskt partnerskap hade ingått avtal om att sälja verksamheten i Mat.se till Mathem mot betalning i nyemitterade aktier i Mathem som uppgår till en ägarandel om 16,5 procent. 
Axfoods dotterbolag Dagab tecknade samtidigt ett sjuårigt leverans- och samarbetsavtal med Mathem avseende inköp, sortiment och logistik. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil