Mjölkpriset till Arlas bönder fortsätter upp

Arlabönderna får mer betalt | Arkivbild, MostPhotos
För femte månaden i rad höjs priset som Arla-bönderna får för sin mjölk. Arla säger att man vill kompensera det höga kostnadsläget på gårdarna.

För femte månaden i rad höjs priset som Arlabönderna får betalt för sin mjölk. 
– Vi gör allt vi kan för att kompensera för det historiskt höga kostnadsläget på gårdarna, säger Arla Sveriges vd Kai Gyllström.

Priset som Arlabönderna får betalt för sin mjölk höjs i juli med 19,7 öre för både konventionell och ekologisk mjölk i Sverige. 
Det så kallade a contopriset för konventionell mjölk blir därmed 577,6 öre per kilo och 639,1 öre per kilo för ekologisk mjölk.

– Jag är glad över att vi kan höja mjölkpriset till våra ägare, mjölkbönderna, även i juli. Att ha en livsmedelsproduktion som fungerar i Sverige är extra viktigt när omvärlden är orolig, påpekar Kai Gyllström.

– Vi på Arla gör allt vi kan för att våra ägare ska kunna fortsätta driva sina gårdar, så att behoven av svenska basvaror som mjölk, smör, ost, fil och yoghurt kan tillgodoses, säger Kai Gyllström.A contopriset ligger närmast det löpande priset som Arlabönderna får utbetalt under året. Det kommuniceras varje månad.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil