Nudging ska öka ekoförsäljningen

Maria Gustavsson, innovationschef hos Ica | Foto Pressbild
Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Under oktober månad kommer utvalda ICA-butiker jobba med nudging för att vägleda sina kunder att välja ekologiskt.
Projektet genomförs av Organic Sweden tillsammans med en grupp Ica-handlare runt om i landet i syfte att ge insikter som kan bidra till att vända den negativa försäljningsutvecklingen för ekologiska livsmedel.

Nudging Organic är ett treårigt projekt som syftar till att öka försäljningen av ekologiska livsmedel genom att utveckla nya innovativa metoder för att driva hållbar beteendeförändring i butik.
Målet med årets satsning är att peppa och inspirera kunder och visa på vikten av att de väljer ekologiskt.
Kunderna ska lyftas som “eko-hjältar” och ett tack kommer att riktas till de kunder som väljer en ekologisk vara. Experimentet går ut på att se i vilken utsträckning som uppmuntran kan få fler att välja eko.

Under projektets första år testades flera experiment i butik som gav försäljningsökningar på 165 procent, bland annat genom ny exponering och kommunikation om biologisk mångfald.

– Ica arbetar på flera sätt för att stärka framtidens hållbara matproduktion och det ekologiska sortimentet är väldigt viktigt, men minskar. Samtidigt vet vi att många kunder vill värna mervärden som ekologiskt ger, som till exempel ökad biologisk mångfald, därför känns det viktigt och spännande att testa detta nya nudging-grepp, berättar Maria Gustavsson, innovationschef hos Ica.

Projektet är ett samarbete mellan flera livsmedelsföretag, nudgingbyrån Beteendelabbet, reklambyrån Garbergs och Organic Sweden.

Följande butiker kommer att ingå i pilotprojektet
ICA Kvantum Södermalm
ICA Supermarket Torgkassen
ICA Kvantum Gränby
ICA Kvantum Sollentuna
ICA Kvantum Lidingö
ICA Maxi Stenhagen

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil