Ska bli enklare välja hållbara leveranser

Åtgärder för hållbara transportval i e-handeln
Åtgärder för hållbara transportval i e-handeln Foto: Mostphotos
Regeringen ger nu Trafikanalys i uppdrag att med hjälp av Konsumentverket föreslå åtgärder som gör hållbara leveransval lättare att välja i e-handeln.

Regeringen ger nu Trafikanalys i uppdrag att med hjälp av Konsumentverket föreslå åtgärder som gör hållbara leveransval lättare att välja i e-handeln.

E-handeln har ökat kraftigt det senaste decenniet. Samtidigt är det svårt för konsumenter att välja klimatsmarta leveranser vid e-handelsköp, skriver regeringskansliet i ett pressmeddelande.

Regeringen ger nu Trafikanalys i uppdrag att med hjälp av Konsumentverket föreslå åtgärder som gör det enklare för konsumenter att göra hållbara leveransval vid e-handel.
Trafikanalys ska dessutom om möjligt föreslå åtgärder för att minska klimatpåverkan från e-handelns transporter.

För att kunna öka takten i klimatomställning måste alla delar av samhället minska sina utsläpp. Den växande e-handeln med leveranser av paket till fler platser och alltfler returer riskerar bidra till många nödiga transporter. För att också e-handeln ska kunna ställa om måste det bli enklare för oss konsumenter att välja hållbara leveranser, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth. Trafikanalys ska med hjälp av Konsumentverket föreslå konkreta åtgärder för att stödja konsumenter till mer hållbara leveransval vid e-handelsköp.
Trafikanalys ska om möjligt även lämna förslag till åtgärder för att minska klimatpåverkan från transporter som genereras av e-handeln.
Vidare ska man beskriva hur de transporter som genereras av e-handeln har utvecklats, avslutar regeringskansliet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil