Tufft kvartal för hela sporthandeln

Foto MostPhotos
Sporthandeln minskade 1,5 procent andra kvartalet i år och viktiga cykelförsäljningen tappade rejält under den aktuella perioden, visar sportindex.

Sportindex från branschorganisationen Svenskt sportforum visar att den totala försäljningen i sporthandeln minskade med 1,5 procent under andra kvartalet 2022, jämfört med motsvarande period föregående år. 

E-handeln har sedan årsskiftet haft en vikande trend med negativa utvecklingstal månad för månad. 
Utvecklingen med minus 16,5 procent under årets första tre månader följs upp av ett ännu kraftigare tapp nu på minus 17,4 procent under andra kvartalet. 

E-handelns andel av branschen landade på 15 procent, vilket är en tydlig nedgång jämfört med toppen på 20 procent under ett av coronapandemins värst drabbade kvartal. 
Det är högre än 10 procent vilket var andelen innan pandemin.

Försäljningen av skor ökade med 2,1 procent under andra kvartalet. Den kategori som bidrog mest till den positiva försäljningsutvecklingen är löpning som växte med 5,0 procent. 
Klädförsäljningen ökade med 2,8 procent under andra kvartalet. 

Försäljningen av utrustning minskade med 11,7 procent under andra kvartalet. Den viktiga vår- och sommarkategorin cykel stod för hela 39,4 procent av försäljningen och bidrar till att dra ned tillväxten med sitt minus på 5,3 procent.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Nu når Coop snart inte lika långt norrut

Det är Coops nordligaste butik – men inte länge till. Ett kommunalt nej till en utbyggnad gör att man istället väljer att lägga ned butiken i Katterjåkk.

Skörden väntas öka Rekordskörd av raps

Årets spannmålsskörd väntas bli elva procent högre än förra året och när det gäller skörden av oljeväxter blir årets skörd 2000-talets största.

H&M:s nya jättelager Satsar stort i Polen

75 000 kvadratmeter och två våningar handlar det om när H&M nu byggt ut sitt befintliga distributionscenter i polska Stryków för att möta efterfrågan.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil