Blir pilotkunder för snårig kommunikation

Foto MostPhotos
Paulig och Nick´s blir pilotkunder hos Nuverica som är ett nytt bolag för att hjälpa företag med kommunikation av närings- och hälsopåståenden.

Nuverica grundades i maj 2022 efter att grundarteamet identifierat stora digitaliseringsbehov i hur livsmedelsföretag arbetar med närings-och hälsopåståenden.
I dagsläget är det mycket resurskrävande att tolka EU-direktiven kring livsmedelskommunikation som rör hälsa, vilket Nuverica ska ändra på enligt ett färskt pressmeddelande 

Nu står det klart att svenska livsmedelsföretaget Nicks samt internationella Paulig blir Nuvericas första pilotkunder. 
Stockholms stad ansluter dessutom som samarbetspartner och dessa tre aktörer spelar en viktig roll i utvecklingen av tjänsten. 

Nuverica grundades Carolin Solskär som är vd, bolagsbyggaren Hidden Dreams och näringsexperten Karin Jonsson.
Nu ska man utveckla en SaaS-tjänst som ska hjälpa livsmedelsföretag att enkelt räkna ut och förstå vilka närings-och hälsopåståenden de får göra om sina produkter. 

Arbetsprocessen är i dagsläget kantad av resurskrävande manuellt arbete och snåriga tolkningsutrymmen vilket tar mycket tid i anspråk och i värsta fall resulterar i att livsmedelsföretag avstår att kommunicera och positionera många fördelar med sina produkter. 

Det kan även leda till dyra omkostnader i de fall företagen inte lyckas kommunicera enligt regelverken. Vilket inte bara kan skada bolagets tillväxtpotential utan kan ge otillräcklig eller missvisande information till konsumenten, påpekar Carolin Solskär.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

Sämre skördar ger brist på tomatpuré

Det råder, åtminstone tillfälligt, en brist på tomatpuré i många svenska butiker och den förklaras med råvarubrist på grund av sämre skördar.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil