”Det finns ingen gratis frakt”

Foto MostPhotos
”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

 ”Det finns ingen gratis frakt – välj fraktalternativ som är schyssta mot individen och miljön.” Det skriver Svenska Transportarbetareförbundet i ett högaktuellt debattinlägg, som Transportnytt publicerar.

– Black Week är här och nu börjar e-handelns storsäsong. Vi börjar med julhandeln följt av mellandagsrean. Många företag kommer att erbjuda gratis frakt och gärna hem till din dörr. Men glöm inte att det inte finns någon gratis frakt, skriver fackförbundet.

– För att hävda sig i konkurrensen marknadsför sig många näthandlare och transportörer med snabb och gratis frakt. Ofta kan du välja mellan olika transportörer och med leverans ända hem till dörren. Vi ser att de mest oseriösa bolagen saknar kollektivavtal och är backade av riskkapitalbolag som ständigt går med förlust, påpekar Transport. 

– Det är också de företagen som brukar erbjuda så kallad ”gratis frakt”. Företagen marknadsför sig inte bara genom gratis frakt utan också som fossilfria, trots att bara tre procent av alla lätta lastbilar i Sverige körs på förnybart bränsle. 

– Kom ihåg att det inte finns någon gratis frakt – utan bara någon som har sämre arbetsmiljö och som får uselt betalt, avslutar fackförbundet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil