”Det finns ingen gratis frakt”

Foto MostPhotos
”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

 ”Det finns ingen gratis frakt – välj fraktalternativ som är schyssta mot individen och miljön.” Det skriver Svenska Transportarbetareförbundet i ett högaktuellt debattinlägg, som Transportnytt publicerar.

– Black Week är här och nu börjar e-handelns storsäsong. Vi börjar med julhandeln följt av mellandagsrean. Många företag kommer att erbjuda gratis frakt och gärna hem till din dörr. Men glöm inte att det inte finns någon gratis frakt, skriver fackförbundet.

– För att hävda sig i konkurrensen marknadsför sig många näthandlare och transportörer med snabb och gratis frakt. Ofta kan du välja mellan olika transportörer och med leverans ända hem till dörren. Vi ser att de mest oseriösa bolagen saknar kollektivavtal och är backade av riskkapitalbolag som ständigt går med förlust, påpekar Transport. 

– Det är också de företagen som brukar erbjuda så kallad ”gratis frakt”. Företagen marknadsför sig inte bara genom gratis frakt utan också som fossilfria, trots att bara tre procent av alla lätta lastbilar i Sverige körs på förnybart bränsle. 

– Kom ihåg att det inte finns någon gratis frakt – utan bara någon som har sämre arbetsmiljö och som får uselt betalt, avslutar fackförbundet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil