”Framgång för Axfoods hållbarhetsarbete”

Åsa Domeij Hållbarhetschef på Axfood | Foto: Pressbild
Ett fortsatt framgångsrikt hållbarhetsarbete, är vad Axfood redovisar för 2021. Men arbetet fortsätter nu på alla fronter, är beskedet från koncernen.

Fortsatt minskat matsvinn, mindre utsläpp från egen verksamhet och att koncernens samtliga 262 lastbilar numera kan köras fossilfritt är exempel på viktiga framsteg under förra året, när Axfood presenterar sin hållbarhetsrapport för 2021.

– Genvägarna till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete är få. Samtidigt som utmaningarna blir allt fler är det viktigt att integrerat och långsiktigt arbeta med alla de områden där verksamheten har en påverkan. På sikt ger det positiva resultat för såväl miljön som koncernens finansiella utveckling och varumärke, säger Axfoods hållbarhetschef Åsa Domeij.

Matsvinnet fortsatte att minska i Axfoods butikskedjor till rekordlåga 1,19 procent under 2021. Axfood använder huvudsakligen grön el och arbetar för minskad användning av el och klimatpåverkande köldmedia. 
Samtliga 155 tunga lastbilar och 107 lätta lastbilar som ingår i koncernens egen lastbilsflotta kan numera köras fossilfritt. 
Det här är några av de framsteg som Axfood redovisar i rapporten för 2021.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil