Praliner med återvunna ingredienser

Foto Pressbild
Fazer fortsätter sin innovativa satsning inom konceptet "Taste the Future" med lanseringen av Oat Choco Toffee Hearts - praliner tillverkade av ett överskott från konfektyrproduktionen och okara, en restprodukt från havredrycksproduktionen. Dessa handgjorda, veganska praliner erbjuder en söt kolasmak och en sammetslen konsistens.

förpackade i en återanvändbar ask av komposterbara material. De kommer att finnas tillgängliga i begränsad upplaga på hantverksbageriet Gateau och på webbutiken fazerstore.com från den 6 maj 2024.

”Taste the Future” är Fazers koncept för att driva utvecklingen av livsmedelsindustrin och framtidens choklad med djärva innovationer och nya produktkategorier. Tidigare har Fazer bland annat presenterat chokladkakor med Solein, ett protein tillverkat av luft. Nu ligger fokus på matsvinn och hur överskott från produktionen kan tas tillvara.

Oat Choco Toffee Hearts återvinner råvaror genom att tillverka pralinerna av Karl Fazer Oat Choco-kakor som sorterats bort på grund av för låg vikt. Dessa fylls sedan med kola gjord på okara, en sidoström från havredrycksproduktionen.

Annika Porr, Senior Manager på Fazer Konfektyrs Forward Lab, betonar Fazers åtagande för hållbarhet och dess kreativa FoU-framsteg. Oat Choco Toffee Hearts har en söt kolasmak och en sammetslen konsistens, och förpackningen är märkt med texten ”upcycled” för att indikera att produkten innehåller återvunna ingredienser.

Produkten är även palmoljefri, i linje med Fazers åtagande att ersätta palmolja i alla sina konfektyr- och kexprodukter före utgången av 2026.

Fazer Taste the Future Oat Choco Toffee Hearts är växtbaserade praliner, innehållande okara från nordisk havre som är en näringsrik sidoström från produktionen av växtbaserade havredrycker. Förpackningen är återanvändbar och tillverkad av FSC-certifierad träflis och naturliga biologiskt nedbrytbara bindemedel.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil