[bsa_pro_ad_space id=3]

Aktuellt.

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

440 miljoner kronor till Arlabönder

Arlabönder runt om i Sverige kommer att dela på en utdelning på cirka 440 miljoner kronor som en del av den efterlikvid som beslutades av Arlas högsta beslutande organ. Det totala beloppet för hela Arlas nordiska mjölkbönder är cirka 270 miljoner euro.

Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Premiär för två nya Snabbgross Club

Den 29 februari slår Axfoods restauranggrossist Snabbgross upp portarna för två nya butiker i det medlemsbaserade konceptet Snabbgross Club, denna gång i Luleå och Västerås. Detta innebär att nu totalt nio butiker i Sverige erbjuder unika restaurangvaror och stora förpackningar till låga priser för både företags- och privatkunder.

Svenskt nej till CSDDD: En besvikelse

Idag stod det klart att EU-medlemsstaterna inte kunde enas om EU-direktivet om företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö, CSDDD. Vid mötet i COREPER blev det tydligt att det inte fanns någon majoritet bakom förslaget, och enligt uppgifter var Sverige det enda landet som planerade att rösta nej.

Nytt socialt initiativ i Karlstad

Hygienkrisen på Willys fortsätter

Willys i Köping kämpar fortfarande med dålig hygien och gnagarproblem, vilket har satt dem i riskzonen för böter. Trots försök att återställa renligheten fortsätter utmaningarna.

Systembolaget öppnar för kall öl

Frågan om att sälja kall öl på Systembolaget har länge varit en hett debatterad fråga bland svenska konsumenter och politiker, särskilt under de soliga sommardagarna.

Klubbade 700 miljoner till biograf

I Lindesberg har politikerna av misstag klubbat igenom 700 miljoner kronor till stadens biograf, vilket rapporterats av P4 Örebro.

Föreslår chockhöjning av parkeringsavgifter

Malmö kommun tar krafttag mot överfulla gatuparkeringar genom att drastiskt höja boendeparkeringens kostnad med 60 procent. Beslutet, röstat fram av tekniska nämnden, väcker starka reaktioner och väntar på slutgiltigt godkännande av kommunfullmäktige.

Sänker priserna på Matriket-produkter

Under mars erbjuder Lidl 20% rabatt på alla Matriket-produkter för att främja svensk matkonsumtion och öka medvetenheten om produkternas höga kvalitet.

Salladsnyheter värmer upp våren

Picadeli svarar på kundernas önskemål och introducerar fyra nya smaker till sina salladsbarer i vår. Från krämig pestodressing till solgul morot, det finns något för alla.

Tele2 säljs till franska ägare

Tele2 byter ägare när Kinnevik överlåter sin andel till Freya Investissement, kontrollerat av Iliad. Affären värderas till 13 miljarder kronor.

[bsa_pro_ad_space id=1]

Tareq Taylor som Drömgäst

En ny undersökning avslöjar svenskarnas pastaätarmönster och myter om italiensk matlagning, med önskan om att dela en måltid med Tareq Taylor.

Renewcell ansöker om konkurs

Renewcell, specialiserat på klädåtervinning, ansöker om konkurs efter misslyckad finansiering för sin strategiska översyn, meddelar bolagets styrelseordförande.

Unionen stämmer Apotea

Fackförbundet Unionen har stämt Apotea i Arbetsdomstolen och kräver 300 000 kronor i skadestånd för påstådd överträdelse av arbetsmiljölagen. Unionen begär även att detta mål behandlas tillsammans med en tidigare rättslig tvist.

Så stora blev bonusarna

Axfoods avgående vd Klas Balkow tilldelas för andra året i rad en nästan maximal bonus på 4,8 miljoner kronor. Nina Jönsson toppade dock denna.

Nya öden för Picards lokaler

Efter Picards konkurs i januari pågår nu en utförsäljning av de sista matvarorna från butikerna. Konkursförvaltaren Lars Lundberg avslöjar att flera parter visar intresse för att ta över de gamla lokalerna.

Tonvis kokain bland bananer

I ett dramatiskt beslag har brittisk polis avslöjat vad som tros vara ett av de största kokainfynden i Storbritanniens historia. Den 8 februari upptäcktes inte mindre än 5,7 ton kokain gömda i en container med bananer vid Southampton hamn.

Far och son smugglade 700 liter öl

I tingsrätten dömdes en far och hans son för att ha smugglat in 700 liter öl från Tyskland till Sverige utan att anmäla det till Tullverket. Nu har hovrätten ändrat domen och straffet för paret.

Stärker positionen inom färdigmat

Atria Sweden AB har tagit ett stort steg framåt genom att förvärva hela aktiekapitalet i svenska färdigrättsverksamheten Gooh från Lantmännen Cerealia. Gooh är en ledande aktör inom kylda färdigrätter i den svenska dagligvaruhandeln, med en imponerande marknadsandel på cirka 25 procent.

Årets Storbolags-VD 2023

David von Laskowski, vd för Picadeli och Greenfood Group, prisas för sitt värderingsdrivna ledarskap och banbrytande arbete inom hållbarhet och tillväxt. Hans insatser sträcker sig bortom affärsmässig framgång och har gjort Greenfood till en ledande aktör.

[bsa_pro_ad_space id=1]

ATG redovisar högre vinst

ATG, det ledande spelföretaget inom hästspel, rapporterade en imponerande ökning av rörelsevinsten för det fjärde kvartalet enligt deras bokslut för 2023. Vinsten steg till 546 miljoner kronor.

Implementerar återvunnen plast

Spendrups tar ännu ett steg mot hållbarhet genom ett samarbete med förpackningsleverantören Trioworld. Tillsammans har de beslutat att övergå till användningen av 30 procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm

Återkallar Garant tropisk juice

Axfood har inlett en återkallelse av Garant Tropisk Juice efter att plastpartiklar upptäckts i vissa förpackningar. Produkten återkallas med bäst före-datum den 19 april 2024.

Ica Knuten möts av onödig kritik

Ica Knuten i Nyköping har tagit ett vågat steg i sin strävan att förnya kundupplevelsen genom att erbjuda livekonserter i butiken under helgerna. Men den nya satsningen har inte mötts av enbart positiva reaktioner från kunderna.

Här är ohälsotalet lägst i Sverige

En nyligen genomförd analys av Essity visar på en avtagande nedgång. Stockholms län toppar listan över minst antal ersatta sjukdagar, medan Västernorrlands län befinner sig i motsatt ände.

Tar stormarknad till stadsdelen

Coop fortsätter sin satsning på stadsdelen Ladugårdsängen i Örebro genom att införa sitt största stormarknadskoncept. Tio år efter sin ursprungliga etablering i området väljer kedjan att växla upp sin närvaro.

The Body Shop stänger butiker

Skönhetskedjan The Body Shop står inför en tuff tid då de tvingas stänga hälften av sina nära 200 butiker i Storbritannien. Orsaken till denna drastiska åtgärd är att kedjan hamnat under tvångsförvaltning.

Dollarstore anmäls för vilseledande priser

Lågpriskedjan Dollarstore, länge känd för sitt breda sortiment till förmånliga priser, står nu i rampljuset hos Konsumentverket efter flera kunders klagomål angående deras marknadsföringsstrategier.

ICA satsar på svenska tomater

ICA Sverige tar ett stort kliv framåt i sin satsning på svenskodlade grönsaker genom ett samarbete med Svenska Odlarlaget för att öka tillgången av svenska tomater året om.

Effektiv rengöringsduk för grovköket

Tork presenterar sin senaste innovation för restaurangbranschen: Tork 2 i 1 Skrubb- och Rengöringsduk. Denna mångsidiga produkt erbjuder restaurangpersonal en effektiv lösning för att hantera envisa fläckar utan att kompromissa med ytor.

En smakfull hyllning till K-Pop

Årets första Coca-Cola Creations är här och tar dig med på en resa in i K-Popens magiska värld. Med den nya smaken Coca-Cola Creations K-Wave Zero Sugar får K-Pop-fans en smakupplevelse som hyllar deras hängivenhet till musikgenren.

Satsar på en ny snacksfabrik i Spanien

Paulig satsar på att stärka sin position inom Tex Mex- och snacksindustrin i Europa genom att investera 42 miljoner euro i en ny snacksfabrik i Spanien.

Lanserar hemmafix för svenska hem

Medan ekonomin kämpar visar en ny undersökning att endast var fjärde svensk ofta reparerar sina saker istället för att köpa nytt. För att hjälpa svenska konsumenter att laga och förlänga livet på sina ägodelar, har Amazon.se lanserat Hemmafix.

Öppnar igen efter omfattande modernisering

Efter en intensiv renoveringsprocess är det äntligen dags för Hemköp Birger Jarlsgatan att slå upp portarna till en ny och uppfräschad butik med flera spännande förändringar.

Kamp för ett starkare immunförsvar

En färsk undersökning, genomförd av Apotek Hjärtat, avslöjar att mer än fyra av fem svenskar aktivt arbetar för att stärka sitt immunförsvar.

E-handeln fokuserar på lönsamhet

E-barometerns årsrapport 2023 avslöjar en minskning av e-handelns omsättning till 133 miljarder kronor, en nedgång med två procent jämfört med föregående år.

Konkurrensgranskning av apoteksköp

Apotekstjänst avsåg att förvärva fullständig kontroll över konkurrenten Svensk dos, men Konkurrensverket lägger planerna på is för att utvärdera eventuella konsekvenser för konkurrensen.

Restaurangbranschen hotas av krisen

Restaurangbranschen står inför allt svårare tider när höjda kostnader och minskad efterfrågan sätter press på dess framtid, enligt prognoser från branschorganisationen Visita.

Matpriserna stiger igen

Efter en nedgång i december visar nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB) att matpriserna nu återigen ökar något under januari.

Återkallar kakor efter metallfynd

Livsmedelsjätten Axfood, förknippad med butikskedjorna Willys och Hemköp, genomför en återkallelse av tre sorters kakor på grund av metallfynd i vissa förpackningar.

Trekantsmackor för Food-to-go 2024

Picadelis nya food-to-go-nyheter har landat med ett brett utbud av triangelformade mackor och färdigförpackade sallader, redo att locka både smaklökar och sugna kunder.

Förvara tomater upp och ner

Att hålla tomater färska och saftiga är inte alltid enkelt, men det finns ett knep som kan förlänga deras hållbarhet avsevärt.

Satsning på fossilfri transport

Åbro Bryggeri har säkrat en betydande investering på 20 miljoner kronor från Naturvårdsverket för att utveckla en innovativ vätgasproduktion, vilket öppnar dörren för en fossilfri fordonsflotta. Denna satsning innebär inte bara framsteg för företaget utan även för Vimmerby stad och samhället i stort under den pågående klimatomställningen.

Arla Foods sätter scenen för Jörd

Under ett välbesökt pressevent på Stallet på Söder i Stockholm, tog Arla Foods scenen för att avslöja sitt senaste tillskott till familjen av växtbaserade produkter – Jörd. Denna nya linje av hälsosamma och smakfulla alternativ till frukost presenterades med stil och smak.

Nytt besöksrekord på ostfestivalen

Över helgen arrangerades den tionde Ostfestivalen i Stockholm, vilken lockade ca 5 500 ostälskare, vilket innebar ett nytt rekord för evenemanget. Trots utmanande tider blev jubileumsfirandet en framgång.

Basilika dominerar svenskarnas örtval

Siffror från Svegro avslöjar att basilika, dill och koriander toppade listan över de mest populära örterna i svenska kök under 2023, medan thaibasilika visade en imponerande tillväxt.

Bröd för streetfoodupplevelser hemma

Fontana lanserar Pocket Wrap, ett mjukt, förgräddat bröd som kombinerar enkelheten i en taco med storleken av en wrap, vilket skapar möjligheter för spännande streetfoodhemlagning.

Lanserar ny revolutionerande app

Matpriskollens nya app tar ett stort steg mot att förändra dagligvaruhandeln genom att erbjuda användare möjligheten att jämföra priser direkt i mobilen.

Ecoviva lanserar One Planet Plate

Inför Earth Hour den 23 mars lanserar Ecoviva världens första matkasse som klarar WWFs One Planet Plate-krav, vilket innebär lågt klimatavtryck och bibehållen biologisk mångfald.

Sök jobb direkt i MAX-kassan

MAX tar ett steg mot en enklare rekryteringsprocess genom att erbjuda möjligheten att söka jobb direkt i expresskassorna på utvalda restauranger, vilket öppnar upp för unga talanger att enklare få sitt första jobb.

7-Eleven öppnar i galleria

Liljeholmstorget Galleria får en ny attraktion till sommaren när en rykande färsk 7-Eleven butik gör sin entré. Läs om det spännande tillskottet till centrumet.

Global ökning märkbar på ekologiskt

Rapporten ”The World of Organic Agriculture” för 2024 avslöjar en imponerande ökning av antalet ekologiska producenter och försäljningen av ekologisk mat över hela världen.

Care of Carl vinner norskt pris

Den svenska näthandeln Care of Carl har för andra året i rad utsetts till ”årets nätbutik” i Norge av Bring, som prisar dess exklusiva köpupplevelse och hållbara lösningar.

Närodlat inte alltid klimatsmart

En ny studie avslöjar att Fairtrade-certifierade rosor från Kenya har lägre klimatavtryck än växthusodlade rosor från Nederländerna, även med flygtransport.

Utmärkelse till Årets Köpman 2023

Reitan Convenience Sverige (RCS) har tillkännagett vinnarna av utmärkelsen Årets köpman för 2023, där både 7-Eleven och Pressbyrån deltog. Läs om vinnarna och deras framgångar här.

[bsa_pro_ad_space id=4]

Nyhetsbrev.

powered by Typeform

[bsa_pro_ad_space id=1]

Online videos.

Har du missat?

Care of Carl vinner norskt pris

Den svenska näthandeln Care of Carl har för andra året i rad utsetts till ”årets nätbutik” i Norge av Bring, som prisar dess exklusiva köpupplevelse och hållbara lösningar.

Närodlat inte alltid klimatsmart

En ny studie avslöjar att Fairtrade-certifierade rosor från Kenya har lägre klimatavtryck än växthusodlade rosor från Nederländerna, även med flygtransport.

Utmärkelse till Årets Köpman 2023

Reitan Convenience Sverige (RCS) har tillkännagett vinnarna av utmärkelsen Årets köpman för 2023, där både 7-Eleven och Pressbyrån deltog. Läs om vinnarna och deras framgångar här.

Plantagen kämpar med förlust

Växtbutikskedjan Plantagen kämpar med ekonomiska utmaningar och meddelar ett sparpaket på 175 miljoner kronor under 2024, efter att ägaren Ratos presenterat bokslut.

Max rankas som bäst

Servicescores årliga undersökning har avslöjat vilken snabbmatskedja som har den bästa servicen i Sverige. Max tar täten medan McDonald’s hamnar i botten.

Färre bankomater i sikte

Svenskarna upplever en minskning av tillgängliga uttagsautomater. Riksbankens statistik visar att antalet automater har minskat markant under det senaste decenniet.

Systembolaget fördubblar vinsten

Systembolaget rapporterar om en betydande ökning av vinsten under 2023, vilket markerar en imponerande prestation för företaget.

Kvinna bojkottar Lidl efter insekter

En kvinna från Storbritannien, Sam Farrell, gjorde en chockerande upptäckt efter att hon handlat i sin lokala Lidl-butik, vilket ledde till att hon nu bojkottar kedjan.

Uppdateringar på Ringen Centrum

Den 22 februari markerar en viktig milstolpe för Ringen Centrum på Södermalm, med invigningen av det nya inomhustorget, en ny entré och fler butiksöppningar.

Danskt modemärke går i konkurs

Det etablerade danska klädmärket Custommade har gått i konkurs enligt rapporter från danska Finans. Trots tidigare framgångar har företaget stött på ekonomiska svårigheter.

Skönhetssalonger kämpar i ekonomiskt motvind

Skönhetssalonger möter motstånd i den rådande ekonomiska kylan när allt fler svenskar väljer att prioritera om sina utgifter. Under det senaste året har antalet konkurser i branschen nästan fördubblats.

Mjölkproduktionen i Sverige når ny toppnivå

Invägningen av mjölk, det vill säga den mjölk som användes för att producera konsumtionsmjölk, steg med två procent under förra året till den högsta nivån sedan 2016, enligt statistik från Jordbruksverket.

Coop lanserar frestande snacks

Precis i tid till sportlovet introducerar Coop flera läckra och prisvärda snacks för både utflykter och mysiga stunder hemma.

Nominerade till prestigefyllt pris

Fyra av Coops egna varumärkesprodukter har lyckats ta sig till finalen för årets bästa märkesvara i Europa, enligt branschtidningen European Supermarket Magazine.

Direktsäljning från varumärkens hemsidor

Matspar.se lanserar en banbrytande tjänst, dynamisk varukorg, som möjliggör för livsmedelsvarumärken att sälja sina produkter direkt från den egna hemsidan via en smidig övergång till matspar.se.

Nytt strategiskt samarbete

Coop och Folksam har ingått ett avtal för att främja trygghet och sänka matkostnader för över 4 miljoner människor i Sverige. Samarbetet innebär att Folksam kommer att ingå i Coops medlemsprogram och erbjuda förmånliga försäkringsprodukter.

Svenskar vill prova mer växtbaserat

En färsk studie från Kantar och HelloFresh har undersökt över 7 500 personers inställning till växtbaserad kost i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och Storbritannien. Resultaten visar en stark önskan bland svenska konsumenter att öka intaget av växtbaserade alternativ i kosten.

Coop kämpar för att återhämta sig

Efter att ha drabbats av ekonomiska utmaningar och förlorat marknadsandelar genomför nu livsmedelsjätten Coop ett omfattande sparpaket för att återställa lönsamheten och återta sin position på marknaden.

McDonald’s försäljning missar förväntningarna

McDonald’s presenterar en försäljningsökning på 3,4% i jämförbara restauranger för det fjärde kvartalet 2023. Trots en till synes positiv siffra är detta den lägsta tillväxten på tre år och hamnar under analytikernas förväntningar.

Ica-handlare tröttnade på snatteri

Efter att två kvinnor stulit en barnvagn full med chokladkakor tog butiksägarna till Facebook och publicerade bilder på tjuvarna med varningen ”VARNING. SLÄPP INTE IN DESSA I ERA BUTIKER!!!”

Lidls Matriket falukorv bäst i test

I ett färskt test har Lidls Matriket falukorv fått en beundransvärd utmärkelse – den har utsetts till bäst i test av en noggrant utvald panel bestående av tio personer.

Prisökningarnas bitterljuva start på 2024

Ett nytt år börjar, men inte utan bekymmer för svenska hushåll. Matpriskollen presenterar data som visar på en tydlig ökning av priser inom dagligvaruhandeln, med stora konsekvenser för konsumenternas plånböcker.

Han blir driftdirektör på City Gross

Erfarne Michael Gustafsson tar över rollen som Driftdirektör på City Gross, med nästan 20 års erfarenhet inom dagligvaruhandeln och en imponerande bakgrund från olika ledande positioner.

Kommer att lämna som vd för Axfood

Klas Balkow väljer att avrunda sin operativa karriär och har idag kommit överens med Axfoods styrelse om att lämna rollen som vd och koncernchef för Axfood senast vid utgången av 2024, varefter han kommer att finnas tillgänglig som strategisk rådgivare.

Traditionell semla dominerar semmelsäsongen

Semmelälskare kan glädjas åt att semmelperioden är här igen, och enligt Coops senaste rapport är den traditionella semlan, med mandelmassa, grädde och florsocker, favoriten bland kunderna.

Lidl svarar på avloppslukt-kritik

En Lidl-butik i Köping hamnade i blåsväder när en avloppslukt spred sig, vilket ledde till klagomål från kunder. Miljöinspektörer ryckte ut och nu bemöter Lidl händelsen.

Få steg mot hållbarare ekonomi

En ny rapport från klimatorganisationen Circle Economy avslöjar att trots ökad diskussion och medvetenhet om cirkulär ekonomi har faktiska framsteg varit minimala globalt sett.

Postnords krav skapar kundraseri

Postnord skapar storm på X genom att kräva längre brevleveranstider. Kunder reagerar vilt på sociala medier, kallar det ”sanslöst” och ifrågasätter samtidigt högre priser och sämre service.

Förbjuds servera kött utan spårbarhet

En känd asiatiskrestaurang i Mellansverige hamnar i blåsväder när miljö- och hälsoskyddsnämnden upptäcker djupfryst kött utan spårbarhet under en rutinkontroll, vilket leder till ett förbud att servera köttet.

Tar ett stort kliv mot modernisering

Systembolaget tar ett stort kliv mot modernisering genom att introducera självscanning i fem butiker, inklusive Sergelstorg i Stockholm och en butik i Jönköping, och förbättrar därmed kundupplevelsen avsevärt.

Postnord vill utöka leveranstider för brev

Postnords vd Annemarie Gardshol föreslår att leveranstiden för brev ökas till fem dagar och kräver en sänkning av servicekraven från dagens två dagar till tre dagar.

Klubb Hemköp firar två miljoner medlemmar

Klubb Hemköp, som lanserades 2020, har nått imponerande två miljoner medlemmar. Klubben belönar kunder för inköp, särskilt för hållbara val, och kommer fira milstolpen med exklusiva erbjudanden.

Hälsosamma fikalekreationer erövrar

Svenska foodtech-startupen Naima tar plats på Hemköp Åhléns City i Stockholm från och med den 26 januari, vilket ger fikaälskare chansen att njuta av deras fiberrika och glutenfria bakverk.

Ökar marknadsandelar trots utmaningar

Axfood redovisar ett fjärde kvartal med stark tillväxt och ökade marknadsandelar. Trots den utmanande ekonomiska tiden och förändrade konsumentbeteenden har företaget stärkt sin position inom alla marknadssegment.

Obligatorisk träning på arbetsplatsen

Icebug har tagit ett kontroversiellt steg genom att införa obligatoriska träningspass för sina anställda tre gånger i veckan. Resultaten visar en imponerande minskning av sjukfrånvaro, men metoden ifrågasätts som ”lite Nordkorea”.

AI-användning på svenska arbetsplatser ökar

En nyligen genomförd studie av programvaruföretaget Medius avslöjar att en femtedel av de svenska arbetstagarna redan har integrerat artificiell intelligens (AI) på sina arbetsplatser. Orsaken? Rädslan att hamna på efterkälken teknologiskt.

Valio skänkte 9,5 ton under januari

Under den ekonomiskt utmanande januarimånaden skänkte mejeriföretaget Valio generöst 9,5 ton mejeriprodukter till Matmissionen, vilket spelar en avgörande roll för dem som brottas med ekonomiska påfrestningar.

Coop prissänker 100 favoriter till 10 mars

Coop sätter medlemmarnas plånböcker i fokus genom att prissänka cirka 100 favoritvaror till och med vecka 10. Åtgärden är en respons på det pågående ekonomiska klimatet.

Menstrosor av Libresse prisas för säkerhet

Essity, ägare till hygienvarumärket Libresse, får EU Product Safety Award 2023 för sina menstrosor för tonåringar. Produktsäkerhet och innovativa affärsinitiativ betonas för att stödja unga under puberteten.

Rusta drabbas av omfattande it-attack

En omfattande it-attack har lamslagit Rustas verksamhet och förväntas kosta företaget cirka 70 miljoner kronor i minskade intäkter under januari. Här är en närmare titt på händelsen.

Kortbedragarnas knep – Bank-id kringgås

En ökande trend av kontokortsbedrägerier har uppmärksammats där bedragare hittar nya sätt att runda bank-id och andra verifieringssystem, vilket resulterar i en oroande ökning av anmälningar.